Adie un vânticel rece peste planurile de nunți fastuoase pentru acest an. Miresele rămân entuziaste și pline de speranță în reveriile lor, încrezătoare că lucrurile se vor rezolva curând. Sperăm și noi că vom revedea chiar în vară nunți cu sute de nuntași veseli și mulțumiți, gata să umple cu generozitate pușculița mirilor pentru a-și recupera cheltuielile însemnate și a putea porni în viață cu ceva cheag.

Organizatorii de nunți și producătorii din domeniu gândesc cu febrilitate planuri și soluții pentru timpul de avarie. Să fim realiști - o nuntă cu cheltuieli reduse și participare restrânsă încă se profilează la orizont ca o posibilitate oarecum cețoasă, dar  rezonabil, posibilă.

Intoarcerea la natură

foto:

costumeopulare.wordpress.com

foto:

Ana Filkins / pexels.com

Deocamdată proiectele substituie decorurilor luxuriante, cu cascade de flori uimitoare aduse de peste mari și țări, cu locuri exotice greu accesibile fără cheltuieli însemnate, o viziune minimalistă  înțeleaptă din toate punctele de vedere. Una dintre cele mai puternice este bazată pe principiul eco-friendly, care desemnează o mare grijă față de mediu și respect față de resursele naturale. Sunt promovate sub toate aspectele nuntile boeme, de la décor și pâna la rochia miresei, trecând prin toate fazele ce țin de regia și recuzita unui asemenea eveniment conceput sub auspiciile unei îngrijorări pro-active în fața viitorului.

Anul acesta este privilegiată natura, prezentă la nunți în toate formele ei. Iarba de pampas uscată, elegantă și exotică, iedera verde, toate lianele, aduc o natură luxuriantă în decorul nunții. Peisajul cât mai aproape de căldura și firescul pădurilor, munților, plajei și Mării, în curte, la un han, pe o pajiște - și întreaga ambianță, alcătuită din compoziții estetice care exclud plasticul și toate materialele care aduc chimia și artificialul în preajma noastră.

Decoruri de efect, folosite creativ

Marama din voal si matase naturală poate fi folosită ca decor, pe perete, ca perdea în fața unei lumini difuze, ca baldachin deasupra mesei mirilor, ca décor pe masa de nuntă. De asemenea poate fi oferită de către nașă finei în momentul schimbării voalului de mireasă  cu  baticul de nevastă.

Evantaiele în culori naturale, în special teracotta, sunt realizate din hârtie rezistent, sunt livrate pliate și sunt usor de instalat. Sunt la modă decorațiuni din hârtie, cum sunt aceste pompoane, din hârtie ecologice și impresionante ca decor. Pot fi suspendate in plafon, agațate pe perete combinate cu baloane din latex, care se descompun și devin un îngrășământ natural pentru plante. Lumini și luminițe de toate felurile ornamentează agreabil grădina, dar și interiorul. În centrul grupajului puteti admira un set de globuri luminoase, ultima modă în privința decorațiunilor ieftine și de efect.

O soluție mai puțin costisitoare de a face impresie este această folosire a luminii ca decor. Ghirlande luminoase, un gobo (șablon decupat) care să proiecteze numele voastre, o orgă de lumini care să folosească intensități diferite, lumânări, lampioane, toate sunt în măsură să transforme atmosfera într-una caldă și familiară. Puteți realiza o atmosferă feerică amplasând lumini în copaci, instalând perdele de lumina și marcând potecile cu lumânărele. Câteva leduri puse în sticle înalte sau in borcane vor face o figură frumoasă pe masa de nuntă.

Culori și materiale  cât mai naturale

Pentru a accentua aceste tendințe, sunt preferate culorile de pamânt, de la maroul cald al castanelor coapte, la cel deschis al cojii de alună, papură, spice, împletituri de  bambus și răchită.

Lemnul în toate utilizările lui artistice ajunge în top. Fie că este virba de  suporturi naturale pentru locurile de la mese, fie pentru cărți de vizită, sunt printre cele mai preferate piese pentru masa de nuntă. Lumânările care marchează aleile  în aer liber, care luminează colțuri în sala de recepție crează o atmosferă caldă și intimă. Foarte actuale sunt compozițiile alcătuite din câteva leduri așezate într-o sticlă transparentă, care atrag atenția înșiruite rar pe mijlocul mesei. 

Florile uscate, o nouă viziune

Vechile canoane ale supraîncărcării cu flori proaspete și costisitoare sunt înlocuite de aranjamente cu crengi verzi sau uscate în vaze mari puse în colțurile sălii de receptie,cu buchete mai mari sau mai mici de flori nemuritoare, folosite cu drag chiar și la decorarea lumânărilor de nuntă. Masa lungă, din lemn natur, este inspirat aleasă pentru a da autenticitate temei preferate pentru nuntă ( foto 2: Rachel Claire/Pexels.com ). Păstrați florile proaspete în vaze mici pentru oaspeți, înșiruindu-le pe mese în alternanță cu mici aranjamente din flori dezhidratate alternate elegante decoruri luminoase.

Mizați mult pentru buchetul de mireasă pe florile uscate și pe încântătoarele flori de câmp (foto 1 : Ana Filkins/Pexels.com). Ele pot decora masa asezate în vaze lungi, transparente, pot fi oferite ca mărturii sub formă de buchețele elegante și pot alcătui chiar buchetul miresei, aranjate în mod măiestrit. Este în mare vogă folosirea bumbacului în crearea buchetelor de mireasă pentru simbolistica lui inocentă și expresivitatea cea mai fidelă a tendințelor ecologiste la nunțile moderne ( foto 2: Irina Iriser/Pexels.com ).