Colecția de rochii de mireasă Dune by Marie Laporte 2021, concepută și realizată în inima Parisului, în imediata apropiere a Parcului Monceau,  aduce în atenție o viziune personalizată, care beneficiază inteligent și creativ de dantela franceză autentică  și de măiestria unui design de top  realizat în atelierul propriu. Un accent particular este pus de  senzația de relaxare, de bucurie estivală, pe care o aduce peisajul din Provence unde au fost realizate fotografiile.

Colecția cuprinde și o secțiune de rochii de mireasă scurte, vaporoase, lejere, anticipând inspirat zilele fierbinți ale verii 2021. Pledoaria pentru rochiile de mireasă scurte devine astfel cât se poate de persuasivă. Totuși,  criticii de modă continuă să își împartă părerile asupra acestui stil minimalist, care prezintă,  cu toate acestea, avantajele lui incontestabile. Este oare lipsit de feminitate să porți o rochie de mireasă scurtă ? Adepții spun că nu. Un voal de mireasă elegant și vaporos va anula orice reticențe de acest gen. Ecologiștii nu pot să ignore caracterul eco-responsabil al unei asemenea achiziții, care stopează risipa atunci când este transformată într-o rochie de cocktail cu durată lungă de viață. Faceți click pe poze pentru detalii.

 

 

Rochie de mireasă care sintetizează tot caracterul rochiilor de mireasă scurte  Dune by Marie Laporte 2021. Aspectul retro și textura luminoasă fac din acestă ținută o prefență sigură. Bustul este accentuat de un decolteu în formă de inimă. talia este evidențiată printr-o croială avantajoasă iar spatele este gol, închis cu nasturi mici, foarte eleganți. Pieptul este desenat sub un decolteu delicat în inimă. Preț  590 euro.

 

 

O rochie de mireasă chic, cu aspect original datortă croielii franțuzești în formă de trapez, punând în valoare forma trupului. Mânecile din dantelă fine, minimaliste, conferă feminitate întregii ținute. Rochia are un decolteu bărcuță, foarte drăgălaș, și se închide cu fermoar invizibil. Preț 590 euro.

 

 Rafinament francez până în cele mai mici detalii . Mânecile lungi din dantelă sunt prinse în manșete din crêpe. Decolteul bărcuță  este simetric în față și în spate. Preț 690 euro.

 

Rochie de mireasă scurtă, seducătoare prin delicatețea și finețea materialelor folosite.  Este o  rochie trapez fără mâneci, cu volan de dantelă largă, care ne amintește de eleganța anilor 1920. Preț 490 euro.

 

 

O rochie de mireasă la care puteți admira simplitatea și arta detaliului în acest ansamblu modern și rafinat. Topul sobru, cu marginea de jos festonată, o jupă croită complet din dantelă cu marginile din tulle fin și vaporos, asociază lejeritatea și volumul. Preț 190 euro.

 

 

 

O rochie de mireasă scurtă, cu un aer estival autentic, care combină materialul natural cu o croială sofisticată. Decolteul pătrat și bretelele spaghetti pun în valoare decolteul  generos. Jupa este ușoară și fluidă, cu o croială asimetrică încrețită, la modă, dar atemporală. Preț 490 euro.

Este adevărat că arta și măiestria, concentrate în tot ceea ce este frumos și creat pentru a bucura, cer muncă și perseverență. Aruncați o privire în atelierele Dune by Marie Laporte pentru a vă convinge.

Un scurt ghid pentru materialele folosite în confecționarea rochiilor de mireasă este un prețios îndrumar dăruit de Dune by Marie Laporte. Preluăm căteva informații. Vâscoza, uneori numită mătase artificială, este o țesătură din plante inițial realizată din celuloză și collodion. A fost creată pentru a înlocui utilizarea viermilor de mătase. Are un tușeu minunat  și este folosită pentru căptușeala rochiilor. Șifonul de mătase  sau muselina, este o pânză subțire, transparenă și vaporoasă. Originară din Bangladesh, fabricată din bumbac de mătase. Jupele realizate din muselină sunt elegante și nobile. Dantela de Calais este o țesătură din fir de mătase, in sau nailon, executată de dantelieri de mână sau la mașină. Dantela cu care lucrează Dune provine din fabricile din Calais sau Caudry. Crep este o țesătură care se remarcă rin aspectul său ondulat. Materialul este supus unei răsuciri foarte puternice  și, eventual, unei încălziri pentru a deturna fibrele sale într-o anumită direcție.