Rochia de mireasă poate dezvălui sau poate ascunde printr-o mulțime de trucuri zone ale trupului tău  pe care le consideri atuuri și vrei să le pui în evidență, sau, dimpotrivă, te poate ajuta  să minimalizezi ca importanță, sau chiar să  faci invizibil ceea ce ți se pare nepotrivit în look-ul tău fermecător.

O talie elegantă a beneficiat în timp de multă atenție din partea creatorilor de rochii de mireasă și nu numai, de la rochiile de epocă (rămâne de odioasă amintire  chinuitoarea crinolină a străbunicelor!), până la cele moderne, care au pus întotdeauna accent pe evidențierea acestei zone simbol a feminității. Să ne amintim cu oroare de corsetele strâmte, care produceau atâta suferință, eliminate complet în creațiile actuale. Accentele puse pe bustiere, pe sutiene și pe cordoane,  au conturat  o formă modernă, mult mai lejeră și firească, acestei anatomii atât de expresive pentru frumusețea și gingășia mireselor.

Cordoane, curele și centuri - bijuterii cu secrete

Pentru a ilustra această modernă orientare față de  accentuarea taliei la rochiile de mireasă, vă prezentăm câteva dintre creațiile de top ale firmei americane Justin Alexander , care dau tonul mondial în materie de accesorii Old Hollywood glamour . Inspirat de moda vintage din anii 1950 și 1960, Justin Alexander întruchipează un simț clasic, rafinat și atemporal. Accesoriile sunt lucrate manual și îmbogățite cu elemente estetice care le transformă în adevărate bijuterii. Click pe imagine pentru detalii.

De la stânga la dreapta: Foto 1.Curea elegant, de dimensiune medie, decorată cu cristale , cu o piatră mare în centru. 2. Rochie de mireasă interesantă, la care umerii și centura sunt asortate între ele printr-o broderie bogată din mărgele.

De la stânga la dreapta :1. Curea detașabilă împodobită cu cristale și perle. 2. O centură cu închidere la spate, brodată pe toată suprafața cu perle și mărgele.

 Este de notat că firma are un sediu nord-american în New Jersey și un sediu european în Rotterdam, Olanda, cu birouri regionale în New York, Londra și Hong Kong. Si mai interesant este faptul că aceste centuri sofisticate pot fi găsite și în București, la firma Princess-Bride la prețuri cuprinse între 4-600 de lei. Modelele de la București sunt mult mai numeroase dar, din motive tehnice care nu depind de noi, nu le-am putut prelua în această prezentare.

 Rochia de mireasă scurtă : trucuri subtile

O rochie de mireasă scurtă, din țesătură de mătase, în trend anul acesta prin lungime dar și prin forma jupei, care imită o suprapunere de petale de lalea. Ce ne convinge la această ținută ? Contrastul dintre corsajul fidel, care urmează linia  minimalistă a torsului, și fusta amplă, înfoiată și suprapusă pentru mai mult volum, care crează prin acestă trecere reinterpretată  dimensional senzația de mare delicatețe a taliei celei care o poartă.

Voalul de mireasă în topul stratagemelor eficiente

  

Rămânem tot în zona artificiilor de design care avantajează talia mireselor. Acest voal, creație Berta Bride respectă întocmai normele consacrate pentru a dezvălui talia, fără a o ascunde sub o țesătură opacă sau straturi succesive de voal care să acopere excesiv talia.  Voalul este realizat dintr-un tulle foarte elegant, de o extremă transparență, are decorațiuni din dantelă complicate pe toată marginea, exceptând zona taliei pentru a pune în avantaj imaginea. Este stil catedrală și  nu conține blusher tocmai pentru a nu oculta liniile  definitorii ale siluetei miresei.

La o rochie scurtă, care vă expune gleznele de căprioară într-o manieră avantajoasă, nu ezitați să purtati o Brațară Ankle, pentru a marca gingășia și eleganța încheieturii. Am mai scris despre brățările de mireasă pentru gleznă, o modă actuală însușită cu entuziasm de miresele tinere cărora le place să se lase admirate cu ceea ce au mai frumos. Găsiți o mulțime de sugestii aici.