În mod tradițional, voalurile de nuntă sunt albe. Culoarea este consacrată pentru a simboliza puritatea în toate sensurile ei. Depășind acest clișeu încremenit de secole în simbolistica lui, unele mirese moderne sfidează tradiția, arborând în ziua nunții voaluri sofisticate, în culori diafane sau în culori pregnante, pentru a-și afirma  personalitatea originală și novatoare.

Sursa foto: lanovia.ro

În albul nesfârșit care domnină coloristica evenimentelor nupțiale, o tușă de culoare aduce în aceste cazuri o nouă prospețime. Poate că nu roșul sau albastru tare sunt cele mai nimerite culori pentru un voal de mireasă asortat unei rochii albe. Dar există opțiuni.

Chiar și voalurile albe se prezintă în mai multe nuanțe. Ele pot fi în mai multe tonuri, alb fildeș, sau alb diamant, de pildă.

Designerii au conceput pentru această nouă modă a mireselor și voaluri mai temperate, în care voga coloristică se insinuează mai subtil. Astfel, tulul tradițional este bordat cu delicate broderii în nuanțe argintii sau aurii, albastre sau roz, chiar negru și roșu.

Pentru o abordare de tranziție, cele mai renumite case de modă propun culoarea roz în nuanțe diafane : roz piersică, roz perlat, roz pudrat. In gama de culori se distinge și o nuanță roz foarte subtila. În ceea ce privește profunzimea culorii, , este similară cu fildeșul vag, un fel de boare roz ușoară, atât de subtilă încât poate fi necesar să o țineți lângă o altă culoare pentru a o remarca. O altă nuanță de roz ceva mai întunecată, evocă șampania. Tulul de culoarea șampaniei este foarte cald se asortează minunat cu rochii de mireasă în nuanțe de aur deschis, nud și alte nuanțe mai profunde, precum și, desigur, șampanie. Culoarea roz stridie este un fel de roz auriu. Incurarajate de aceste noi tendințe, unele mirese au trecut la pasul următor, cu preferințe îndrăznețe pentru bej și cafeniu , care nu sunt atât de epatante cum ar fi opțiunile pentru culori tari. Pentru o tânără blondă sau șaten închis, un voal lung dă un plus de valoare  culorii părului și coafurii.La o nuntă de toamnă, un voal bej se încadrează perfect , mai ales dacă este asociat cu pantofii miresei și cu buchetul alcătuit din florile anotimpului. În această paletă originală intră și câteva nuanțe mai profunde decât prea uzitatul fildeș deschis, care tind spre o nuanță asemănătoare  smântânii pentru un voal care s-ar potrivi mai degrabă unei rochii de culoare fildeș, o culoare carnală care aduce cu petalele magnoliei. Oricare v-ar fi alegerea, se impune multă atenție la cumpărarea voalului pentru că probarea lui în fața oglinzii poate anticipa cu precizie cum veți arăta în ziua nunții. Dacă voalul este bej iar culorile chipului vostru nu au strălucirea necesară, stylistul va avea mult de lucru ca să vă scoată chipul în evidență. Pentru miresele cu ochi albaștri, un voal de aceeași culoare asortat la rochie poate fi o opțiune fericită. Nimic nou sub soare – miresele irlandeze purtau cândva rochii albastre. Pentru a exprima fericirea nici nu este nevoie de prea mult azuriu, oricum pe undeva, în ținuta miresei, se găsește ascunsă această culoare. Să ne amintim povestea draguță a lui Meghan Markle care relata cum a ascuns în tivul rochiei un fragmențel din rochia purtată la prima întîlnire cu Harry. Așadar, un voal albastru și o rochie albă ar putea seduce multe mirese aflate în căutarea ținutei ideale. Poate că nu chiar un albastru strident sau bleumarin, dar unul de culoarea cerului senin sau un violet vag în culoarea liliacului în primăvară, va găsi adepte.

Sunt în atenție și voalurile colorate silver & gold. Puțin glamour gen anii '30 vine să adauge o strălucire unică visului tău de nuntă. Un voal de culoarea șampaniei adaugă perfecțiune unei rochii de mireasă auriu deschis sau unei nuanțe închise de bej.

Un voal de nuntă sampanie  însoțește cel mai bine  o rochie de mireasa auriu deschis sau bej tonifiat. Dar și, la polul opus, despre voaluri de mireasă roșii, adoptate de miresele care au un proiect special pentru apariția lor în ziua nunții.(sursa foto: danslesbasketsdelamariee.com )


Se  vorbește, cu mai puțin entuziasm însă, despre voalul de mireasă negru pentru cele aflate în căutare de simboluri șocante, sau care au motive speciale să recurgă la această culoare. Dacă nunta nu este programată de Halloween sau pentru o temă de Hardrock, și dacă chiar nu vrei să evoci amintirea cuiva drag dispărut recent, atunci  poate că  ar trebui să reflectezi mai mult la această alegere.