Fiecare mireasă își dorește să exprime prin ținută un stil personal, unic și neegalat de toate predecesoarele ei. Este o idee excelentă, dar ofertele ne asaltează, opțiunile sunt numeroase și de toate felurile și conexiunile subtile, tradiționale sau obligatorii dintre piese diferite fac ca alegerea combinațiilor să fie dificilă.

Asemenea mireselor, și experții din domeniu au opinii diferite despre aceste asocieri, dar câteva puncte convergente tot s-au stabilit până acum. Le prezentăm pe cele mai consecvente.

Bijuteriile și decolteul

Ca întotdeauna, imaginea este aceea care are cea mai mare relevanță. Începe prin a considera decolteul asemenea ramei unui tablou care îți încadrează chipul, decupând zona delimitată de context pentru a nu te lăsa furată de peisaj. Concentrează-te  și alege bijuterii în raport cu această viziune căutând combinația  cea mai potrivită. Iată câteva repere de frumusețe importante punctual, dar și pentru întreaga ținută. Am ales în mod special bijuterii de valori diferite, astfel încât să te poți decide ținând seama de toate criteriile.

 Cerceii, un must have pretențios

Experții evaluatori ai frumuseții feminine au înscris cerceii printre cele mai importante accesorii, care măresc semnificativ punctajul acordat unei prezențe cu impact. Poți alege cercei lungi, eleganți, cercei candelabru, impresionanți, sau cercei mici și delicați, dacă vei considera că aceștia te avantajează. Vă prezentăm această pereche de cercei din aur alb de 18 K de la Teilor, care figurează stilizat un șirag de floricele prețioase. Pretul lor este de 71 271 lei.

 

 

Pentru o notă antique puteți apela la bijuterii remarcabile din argint vechi incrustat cu pietre semiprețioase. Sau la bijuterii contemporane din argint Fumé, precum sunt cei pe care îi prezentăm mai sus.  Sunt realizați din argint și marcasite și se găsesc de vânzare pe etsy.com la prețul de 36, 34 $.

Dacă rochia are un decolteu amplu sau fără bretele, studiază potrivirea cu un colier choker, o combinație unanim acceptată. O altă opțiune ar fi să renunți la colier și să porți cercei statement, care atrag privirea și curg frumos către umeri.

O rochie cu decolteu en coeur pare să fie special creată pentru un choker sau un pandantiv , de-a lungul  cărora acesta se conturează frumos. Dacă vă doriți mai multă strălucire, puteți purta o succesiune de coliere delicate de lungimi diferite pe care le unește un stil sau un metal asemănător. Purtați colierul simplu împreună cu cercei din același set, de dimensiune moderată. Noi vă prezentăm acest colier din aur alb de 14 K de la Teilor, o succesiune de bijuterii delicate care urmăresc linia decolteului. Prețul este de 1 490 lei .

Colierul choker, în raport cu forma gâtului

 

Pentru că am vorbit mai mult despre colierele choker, o opțiune care a câștigat multe adepte în ultima vreme, să iterăm câteva reguli care s-au instituit după recenta lui adoptare. Trebuie să ții seama de morfologia gâtului în alegerea dimensiunilor colierului, cu cât este mai zvelt cu atât îți poți permite un colier choker mai lat. O opțiune adecvată este ca, în cazul în care dorești o iluzie de înălțare a gâtului, să alegi să porți un colier choker împreună cu alte coliere mai lungi. În imagine : Colier choker placat cu aur, o bijuterie minimalistă, ajustabilă,  pe care o puteți achiziționa de la Etsy.com la prețul de 29,60 $.

Frumusețea constă în echilibru

Alegerea bijuteriilor este o chestiune de gust și de măsură. Prima regulă spune că trebuie să evitați supraîncărcarea cu orice preț. Prețul cel mai mare va fi acela că trebuie să renunți la ceea ce este prea mult, prea sclipitor, prea greu. Păstrează aproape câteva piese frumoase astfel încât ele să creeze împreună un ansamblu armonios. Nu este nevoie să ornați fiecare parte a corpului sau a rochiei . Mai puțin înseamnă mai mult, o știe toată lumea.

Metalul prețios și culoarea rochiei

Oricât ar părea de exagerat, adevărul este că între metalul bijuteriilor și rochie trebuie să existe o simpatie reciprocă. La o rochie de un alb cretă asortați întotdeauna sigur ornamente din aur alb, platină sau argint. Dacă rochia este ivoire sau champagne, aurul îi va da o strălucire suplimentară, încălzind reflexiile.

 

 

Găsim o exemplificare corectă în acești cercei din argint de la firma Janette.ro. Ambiția artistului creator este exprimată de prezentarea făcută acestei bijuterii. Elegantă, superbă și grațioasă asemenea unui păun atunci când porți cerceii Alisea! Ornamentați cu cristale de zirconiu strălucitoare! Sistem de prindere pe lob de tip șurubel cu fluturaș. Prețul este de 175 lei.

 

Pentru o notă antique puteți apela la bijuterii remarcabile din argint vechi incrustat cu pietre semiprețioase. Sau la bijuterii contemporane din argint Fumé.

Rămânem în zona argintului cu acești superbi cercei confecționați din 925 Sterling Silver și decorați cu cristale Swarovski.Pot fi cumpărați de pe Ebay.com la prețul de 5, 36 $.

  

Foarte la modă sunt rochiile în nuanțe roz delicate, de la roz pudrat și până la culoarea piersicii. În acest caz o potrivire perfectă va fi cu o bijuterie din aur roz, și acesta revenit în forță pe podiumul bijuteriilor de nuntă cele mai râvnite. Iată o astfel de bijuterie minimalistă cu accente moderne, de la Zehava.ro. O brățara care pune în valoare distincția și încheietura mâinii, realizată din aur roz de 14 K la prețul de 8 500 lei.

 

Reguli pentru halter

Dacă rochia ta are un halter, lasând umerii liberi și fiind susținută de bretele după gât, decorează cu precădere coafura alegând flori naturale sau bijuterii. Un voal birdcage retro, cu farmecul lui recunoscut, va completa look-ul în mod fericit. Dacă purtați o rochie de mireasă cu decolteu halter, vă sugerăm să priviți cu atenție această elegantă compoziție dintre un voal bird cage, o bijuterie argintată, bătută în cristale, și o pereche de cercei sexy asortați O puteți cumpăra de pe etsy.com la prețul de 48,13 euro.

Renunțați la orice fel de colier și purtați în schimb o brațară superbă, mai ales dacă este veche și moștenită de la bunica.

Oricare ar fi opțiunile tale pentru decorarea decolteului cu bijuterii, important este ca rezultatul să te reprezinte și să te simți bine în pielea ta. Dacă ții foarte mult să porți o pereche de cercei candelabru care ajung până la baza gâtului, sau te-ai îndrăgostit de un choker exclusivist, oricare ar fi conformația gâtului tau sau a urechilor, nu te opri din a-ți face această plăcere într-o zi unică pentru tine. Cum se spune : Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie!