Când gândim scenariul întregii nunți ajungem obligatoriu la întrebarea : mama mirelui ar trebui sa îi ofere miresei un cadou? Desigur, tânăra doamnă nu poate decide în privința unei astfel de opțiuni, dar soacra poate folosi prilejul pentru o gamă subtilă de gesturi care sa îi arate nou venitei în familie ca este prețuită, și să foloseasca aceasta oportunitate pentru a pune bazele unei relații armonioase printr-o sincera declarație de afecțiune. Iată câteva idei din care puteți alege.

Câteva sugestii ar putea ajuta cuplurile seniorilor sa ia o decizie

Prima pe care o prezentam presupune colaborarea dintre cele doua perechi de parinți.Subiectul conlucrării poate fi un album tipărit cu fotografiile mirelui și ale miresei din vremea copilăriei.Intr-o eră a imaginilor digitale , acest cadou poate fi ușor si relativ ieftin de realizat, ramânând o amintire frumoasă in galeria de sentimente a familiei. In funcție de talentele pentru bricolaj ale parinților,mirii pot primi chiar o casetă frumos realizată cu amintiri din copilăria lor. Includeți aici fotografii, jucării, premiile obținute la școală și alte distincții, caietul de sugar primit imediat dupa naștere (neaparat cu APGAR 10 ! ) în care sunt consemnate toate secretele simpatice cum ar fi greutatea nou născutului, regimul alimentar, vaccinurile etc. Un dar plin de caldură pe care ambii miri îl vor aprecia cu certitudine.

Un dar elegant și semnificativ din partea sacrei mari este o bijuterie de familie pe care noua ei fiică o poate purta la nuntă cu titlul de Ceva vechi pentru a respecta traditia. Ceva vechi este, daca va permiteti, o parte din ceea ce posedați, de exemplu o proprietate, pe care mirii o vor primi cu recunoștinta înainte de a aștepta mostenirea.

O socră mare cu solidă pregatire culinară poate oferi miresei un Caiet de retete proprii, elegant tiparit, care este și un bun punct de plecare pentru fericirea conjugală sub auspiciile zicalei care spune că dragostea trece prin stomac.Mirele va fi incântat sa descopere pe masa noii lui familii preparatele care i-au bucurat copilaria la mama acasa.

Puteți scuti însurățeii de o cheltuială importantă, luand asupra voastră fotografiile de nuntă. Este un cadou excelent de care se vor bucura o viață!

Un tablou de la nunta imprimat pe panza, ca o tapiserie, care sa acopere un intreg perete din noua lor locuință, ar putea fi de asemenea o sugestie indragită.Tot în zona imaginilor, o floare și un set de maiouri imprimat cu numele lor oferit tuturor invitatilor in ziua nunții, va fi o mare surpriză îi va scuti pe miri de cheltuiala împovărătoare cu mărturiile.

Un dar apreciabil este si sa le oferiti mobilarea unei camere din locuinta lor. Stabiliti impreuna cu ei un buget si insoțiți-i la cumpărături. Invitați-i apoi la o masă la restaurant pentru a sărbători achizițiile dar și pentru a stabili cât mai natural noi căi de comunicare cu noul cuplu. Va fi o zi memorabilă și o bucurie pentru toata lumea.

Aveți un hobby comun? Impărtăsiți cu ei noi experiențe pentru a crea cadrul unei calde apropieri. Biciclete, echipament de camping, seturi de picnic, bilete la meciurile echipei preferate, orice va poate aduce aproape ca să petreceți timp împreună va fi binevenit.

Un alt cadou impresionant poate fi plata cazarii pe perioada lunii de miere, oferind condiții speciale, de lux, tinerilor căsătoriți.Incercați sa depăsiti nivelul de generozitate al unei banale camere de hotel, îmbunătățind pe cât posibil experiența lor cu un grad de confort sporit prin includerea unui pachet de servicii personalizate, spa, masa festiva in cameră etc.

Cât de mult își pot permite părinții?

Cât de mult pot să cheltuiască părinții mirelui pentru cadou este în funcție de mijloacele lor financiare și restul contribuției lor la plata costurilor de nuntă. Nu există nici o regulă stabilită, singura rațiune este ca prin acest dar sa dea un semnal afectuos de încurajare pentru primii pași din viața tânărului cuplu.

Un gest politicos, cu rezonanțe calde, este ca socrii mari să transmită o scrisoare elegantă miresei și parinților ei în ziua nunții. Scrisoarea trebuie să cuprindă urări de bun venit adresate miresei și familiei sale. Indiferent de implicarea părinților în cheltuielile de nuntă, aceasta scrisoare vine să adauge o semnificație sentimentală la temelia noilor relații de rudenie, cu rădăcini nebănuit de adânci în temeinicia si viitorul copiilor ca familie.

Momentul oferirii cadoului

Părinții mirelui care doresc să dea un cadou special de nuntă noului cuplu trebuie sa li-l inmâneze când aceștia se află împreună, fie in dimineața ceremoniei sau cu câteva zile înainte.Dacă s-au decis pentru contribuția la luna de miere, trebuie să anunțe noul cuplu din vreme, astfel incât tinerii să poată face toate aranjamentele.

Sursa foto : Pexels.com

Este bine să ne axăm pe ideea că darurile trebuie sa aibă în centrul inspirației cuplul și afecțiunea care ii leagă pe cei doi tineri. Semnificația cadoului se referă la trăsăturile care ii definesc pe cei doi, și are ca țintă trăirea unei bucurii perfecte pentru ziua lor specială.