Lumea modei pentru mirese are reguli clare, respectate dintotdeauna, și ea se cere epurată de tot ceea ce este banal, cotidian sau chiar trivial, cel puțin pentru ziua în care mirii plutesc imponderabili în stratosferă. Mireasa este, în această lume tradițională, o prezență angelică iar întreaga desfășurare a evenimentului nupțial nu are de-a face decât în mod accidental cu ceea ce ni se întâmplă în toate celelate zile.

Și totuși, această convenție unanim acceptată  a suferit recent o breșă neașteptată. Geaca, familiara noastră  geacă, fie ea de de vreme bună sau rea, a pătruns în moda pentru mirese cu pretenții la drepturi egale cu celelalte veșminte și, mai mult, a cucerit, după mireasă, mirele și chiar domnișoarele de onoare. De ce? Poate pentru că unii au simțit nevoia să condimenteze ludic atmosfera și procedurile neschimbate de secole. Sau poate că giumbușlucul copilăresc anunță de fapt un punct de cotitură față de tot ceea ce era până acum. Controversele pe această temă  nu s-au încheiat, iar ofertele de geci moderne, simple, pictate manual, brodate la mașină, din denim sau piele abundă pe Internet. Prezentăm și noi câteva imagni de pe etsy.com, pe care le puteți studia, critica, lăuda sau cumpăra, după cum va rezulta la finalul dezbaterii voastre cu prietenii și cu cei care vă iubesc. Faceți click pe imagini pentru detalii.

 

Moda unisex a gecilor purtate la nuntă a cucerit lumea îndrăgostiților. Noile veșminte îi inspiră să facă declarații de dragoste și nu numai, ci chiar să își înțeleagă partenerul la modul ideal. După cum se vede în cea de-a doua fotografie, tânăra doamnă a optat pentru un bărbat cu o largă viziune si toleranta.

Lumina zilei sau lumina serii sunt totuna pentru gesturi tandre. Noile nume de familie  ale prințeselor cu geacă sunt afișate cu mândrie, scrise în clar pe gecile lor și îmbățișate cu drag de miri.

Si tinerele rebele, coborâte cu puțin timp înainte de pe motocicletele lor puternice și arătoase, au cedat ispitei gecilor sofisticate. Din solidaritate cu mireasa, domnișoarele de onoare au schimbat blugii cu fustele și au ales să abordeze la unison aceeași jachetă simbolică.

 Elemente definitorii ale rochiilor de mireasă s-au păstrat într-o nouă interpretare pe gecile din denim. Problema lui ceva albastru se rezolvă de la sine. Cea de-a doua poză trimite cu gândul la cultura veche americană dar și la simbolistica diafană a albului, nelipsit din visul de nuntă al oricărei mirese.

Tot despre noua valoricficare a simbolurilor nupțiale străvechi. Broderia de mărgele și perle apare regândită în formulă moderna pe prima geacă. La cea de-a doua, admirăm compoziția florală pictată dar și reprezentarea ei naturală în tradiționalul buchet de trandafiri identici cu cei pictați.

 

Ce vor noile mirese să transmită Lumii? Un mesaj de dragoste pentru bărbatul ales, un dicton înțelept care le ghidează viața, orice poate fi scris sub formă concentrată pe spatele gecii este binevenit.

 Locuri ascunse pentru mesaje secrete care vor rămâne nedezvăluite pentru oricine altcineva inafară de mire. Ziua cea mai frumoasă poate fi numită pe spatele gulerului de la geacă și poate deveni rețeta magică pentru mai târziu, în clipele de bucurie sau de încercare ale vieții în cuplu.