Mărturiile de nuntă ale acestui an se înscriu în tendința cu precădere ecologică, exprimând grija față de mediu, de asemenea specifică evenimentelor matrimoniale în condițiile actuale.

Este recomandabil ca pentru simpaticele favoruri oferite invitaților în mod tradițional să alegeți produse locale, naturale, alimentare sau homemade care au o legătura strânsă cu mediul de proveniență.

Gama ofertelor din care puteți alege  este foarte largă și în continuă expansiune. Există, de exemplu,  variante numeroase de utilizare a lavandei, borcănele cu chutney ( așa a cucerit-o Prințesa Kate pe Regina Elisabeta a doua, oferindu-i în dar la prima întâlnire un borcănel de chutney creat de familia ei!), dulceață, șerbet, fursecuri deosebite,  chiar dantele și împletituri artizanale realizate de voi.  Sunt,  dealtfel, o mulțime de lucruri drăguțe  create de artiști populari , port-bonheur cu diferite destinații,  țesături și obiecte homemade fermecătoare din  bumbac sau in - le puteți găsi la producătorii noștri locali.

Invitațiile de nuntă sunt și ele profilate pe materiale reciclabile și decorațiuni naturale. Economisiți hârtia pentru invitații alegând soluția unui frumos mesaj prin e-mail, din ce în ce mai apreciate de mirii anului 2021.

Lavanda Laurei, o idee prețioasă

Povestea lavandei devenită leac prin ideea Laurei este simplă și ea exprimă chiar crezul acestei dăruitei creatoare : Credem că o lume mai liniștită și lipsită de stres ne-ar face să fim mai toleranți , iar acesta este un ideal pe care îl putem atinge cu ajutorul naturii. Ce ne oferă firma Laurei sub aceste auspicii? Să vedem.

De la stânga la dreapta :   săpun natural din lavandă și mentă , 100 grame, 15 lei; este un săpun care are efect hidratant, emolient, cicatrizant, calmant și relaxant. Potrivit pentru toate tipurile de piele; dezodorizant mașină, aromoterapie, preț 15 lei; săculeț cu flori uscate de lavandă, 10 grame, 3 lei.

 

 

O lumânare din ceară de soia naturală, cu note dulci, florale, de bujori și lavandă. Cu siguranță va deveni una din aromele favorite ale invitaților voștri, mai ales pentru momentele de relaxare după o zi obositoare. Timp de ardere 24 ore, cantitate 100 grame, preț 40 lei.

Toată lumea iubește ciocolata

Câțiva artiști ciocolatieri talentați au îmbinat ciocolata și arta , uniune din care a rezultat prestigiul brandului Mic&chic, care trimite din inima Transilvaniei ciocolată belgiană rafinată și seducătoare. Sunt mici bijuterii artizanale , cu gust unic și combinații inedite. In foto : Cutie Petit Delice de la Muri chocoleratier , preț 15 lei.

 

De la Demetria, cu dragoste

Mărturii ecologice, executate de meșterii populari de la firma Demetria-costume populare cu dragoste și migală. Fie că alegeți o mică bijuterie brodată din fir natural, fie că oferiți cele două păpușele cu simpatie numite Guriță și Tărbacă, oaspeții dumneavoastră vor avea un moment de bucurie la primirea acestor mărturii deosebite. Doamna Mihaela Iuiana Dumitrescu, mama lor naturală, le veghează cu drag în așteptarea comenzilor voastre.

 

 Mărturii tradiționale în interpretare moderna

Dulceața bunicii, gemul dimineților de vară de la țară, alături de laptele cald, proaspăt muls, va trezi cele mai calde amintiri din copilărie invitaților voștri dacă le veți oferi un astfel de borcănel drăgalaș. Il puteți umple și cu șerbetul rafinat al serilor de vară, când vecinele din orășelul de provincie cucereau terasa căsuței copilăriei, umplând aerul cu râsul lor cristalin, în timp ce mama punea pe o farfurioară de porțelan câte o linguriță plină cu deliciul roz al zilelor trecute. Acum îl puteți pregăti și singure, așa cum vă place, înviorându-i look-ul tradițional cu o nouă fustiță cadrilată pe capac și atașându-i o elegantă fundă de satin în culorile nunții voastre.

sursa foto : Markus Spiske pe Pixabay.com

 Urmăriți rețeta pe youtube.com și uimiți-vă oaspeții (și partenerul) cu performanța voastră culinară excepțională.