Inițiată ca o petrecere de adio a burlacilor înaintea marelui pas al mariajului în societatea americană, acest eveniment este consacrat sub numele de Weekend-ul Cerbilor, dar a intrat în limbajul comun și în succesiunea tradițiilor  pre-maritale ca Bachelor Party, Petrecerea burlacilor - ca atare, toată lumea știe despre ce este vorba. (sursa foto: pinterest.com )

Evenimentul este de obicei planificat de prietenul sau fratele mirelui iar uneori este implicat și un wedding planner.

Serbarea dedicată unui ciclu al vieții datează din secolul al XIX-lea și era la început un banchet cu cod dress Black tie, găzduit de tatăl mirelui și care includea, într-o accepțiune marcată de decență, un toast în onoarea celui care urma să se căsătorească și a miresei lui. În ultimii ani ai secolului trecut noțiunea s-a extins, petreceriole burlacilor americani implicând o vacanță într-o destinație străină și amplificându-și semnificația cu momente mai deocheate, cum ar fi invitarea stripteuzelor sau serviciile chelnerițelor topless.

Tentația de a conferi asemenea valențe evenimentului nu este nouă. În anul 1896, consemnează istoricii, tânărul Herbert Barnum Seely a organizat o petrecere de burlaci care a rămas de pomină sub numele Cina groaznică a lui Seely dedicată fratelui său la restaurantul Sherry’s din New York. La petrecere a fost invitat un dansator exotic, fapt care a marcat atmosfera tinzând spre degenerare.Petrecerea a fost întreruptă spre dimineață de un ofițer și scandalul care a urmat a marcat în societatea americană primele probleme cu petrecerile burlacilor.

Este de actualitate că toată lumea încearcă să limiteze costurile în pandemie și în perioada care va urma. În această idee s-a declanșat o adevărată competiție pentru idei ieftine și distractive care să îmbine petrecerea cu cheltuielile prietenoase, astfel încât toată lumea să rămână cu o amintire frumoasă.

Iată câteva dintre aceste performanțe de inventivitate.

Un concurs karaoke

Se asteaptă o distracție pe cinste! Singura problemă este locația. Nu știm dacă  aveți un apartament antifonat, dar subsolul casei unui prieten sau, la nevoie, chiar garajul lui, nu mai zicem de casa de la țară, pot face serviciile necesare. Organizați concursul și stabiliți premii haioase pentru câștigători. (sursa foto: pexels.com)

O excursie cu cortul

Vremea studenției nu este chiar departe, mulți băieți au păstrat echipamentul cu care campau în poienițele de munte. Dacă nu, se găsesc de închiriat și se pot și împrumuta de la vechii colegi de studenție mai păstrători. Bucuria unui foc de tabără care strânge roată în jurul lui vechii prieteni la o bere, un grătar și povești vânătorești despre femeile cunoscute are farmecul ei dintotdeauna. (sursa foto: pixnio.com)

O partidă de fotbal

Puteți închiria un teren sofisticat sau un izlaz din satul natal al mirelui. Totul este să aveți beneficiul  voastru de distracție în aer liber și, dacă se poate, să câștigați cu un scor onorabil de partea mirelui. Aprovizionați partida cu băuturi răcoritoare, sticle aduse de participanți, piza comandate de la furnizorii locali etc. (sursa foto: pixabay.com)

O partidă de poker

Toată lumea știe să joace poker și partea bună este că se poate juca între mai mulți. jucători ( șase sau șapte). Puteți înființa mai multe mese pentru ca fiecare să poată participa. Jucătorii va trebui să primească aceeași sumă în jetoane astfel încât să se poată detașa ușor marii câștigători. Asigură piza și bere pentru distracție pe toată durata jocului. (sursa foto: pixabay.com)

Excursie la munte cu rafting

Există numeroase posibilități de a închiria echipament și de a face rost de un ghid. Plută, caiac, canoe, orice ambarcațiune preferați poate gazdui în exterior , în apa izvorului de munte, plasa cu băutură ținută la rece. Aveți grijă la protecția solară și faceți cât mai multe fotografii. (sursa foto: pinterest.com)

Un grătar în curte

Un prieten vă poate pune la dispozitie curtea si grătarul lui, dacă încă nu le aveți. Este una dintre cele mai apreciate distracții, alături de berea rece și atmosfera potrivită. Asigurați dezinfectante pentru mîini, prosoape de hârtie și un extinctor eficient. (sursa foto: pexels.com)

O sesiune de Paintball

Un mic război între echipe prietenoase va fi distractiv și nici nu costă cine știe ce. Sărbătoriți succesul echipei câștigătoare cu o rundă de băuturi perfectă pentru o zi caniculară. (sursa foto: pexels.com)

 O partidă de bowling

Cu aproximativ 25 de lei pentru o oră sau sau 100 de lei pentru o bandă va fi o petrecere foarte distractivă și la îndemână dacă locuiți într-un oraș mare. Este posibil să concurați individual sau pe echipe. Puteți fixa reguli, de pildă fiecare câștigător trebuie să cumpere o rundă de bere pentru toți. (sursa foto: purepng.com)

Când se vorbește despre petrecerea burlacilor, lumea are în minte aiuritoarele întâmplări din filmul  Bachelor Party realizat în anul 1984 avandu-l în rolul principal pe Tom Hanks. O suită de gag-uri, pe care puțini dintre cei care urmează să se căsătorească și le doresc, dau farmec petrecerii și stârnesc imaginația eventualilor protagoniști. În realitate, lucrurile nu stau întotdeauna cum le-am dori, și o organizare neispirată poate strica totul.Se întâmplă adesea ca  mitul despre această petrecere să nu fie  confirmat de realitate, dar și să se desfășoare cu brio,  așa cum se poate vedea în acest clip despre o experiență reală.

 Băieți de succes îngroapă burlăcia 

Câțiva tineri frumoși și realizați sunt invitați de prienenul lor la Petrecerea burlacilor. Să ne bucurăm alături de ei, urmărind povestea de la malul Mării. (sursa video: youtube.com)

În plină pandemie, țineți seama întotdeauna de Comunicatele oficiale și respectați indicațiile primite privind distanțarea fizică și măsurile de igienă.