După o absență destul de îndelungată pentru ca lumea bună să uite de ele, mănușile au revenit în moda evenimentelor elegante ca o opțiune garantată pentru un look rafinat, care ridică pe un piedestal de câteva clase prezența celei care le poartă. Purtate la o ceremonie de top, ele sunt marca subtilă a stilului și a feminității. Când vorbim despre rochia de mireasă, mănușile au ajuns să facă parte integrantă din ținută, devenind un fel de sine qua non al prezenței feminine în ton cu moda. Le putem admira pretutindeni , la baluri, la nunți, la evenimente mondene pretențioase, în toate formele și lungimile lor.

Scurte, medii sau lungi, din materiale diversificate cum sunt dantela, mătasea , chiar pielea, ele trebuie să rimeze cu întreaga ținută impresionând prin armonia ansamblului.

Cum se asortează mănușile?

Sursa foto : Dreamstime.com

Este și aici vorba despre o știință subtilă, nu orice croială a rochiei de mireasă merge cu orice model de mănuși. In primul rând trebuie să ținem seama de decupajul decolteului și de forma acestuia. Pentru bustiere, rochii cu bretele sau adânc decoltate putem prefera mănușile lungi, adesea chiar până la umeri.

Dacă vă numărați printre invitați și ieșiți din rigorile rochiei de mireasă, atunci vă puteți permite o alegere mai fantezistă. Pentru rochiile uni, în culori mai temperate, puteți purta mănuși ușor excentrice, în culori mai tari, pentru rochiile cu model puteti alege mănuși uni, în culori deschise , mai puțin epatante.

Regulile eleganței spun ca pe măsură ce mânecile rochiei sunt mai lungi, cu atât mănușile sunt mai scurte. Mănuși scurte înseamnă că acestea se opresc la încheietura mâinii, cele medii la cot iar cele lungi la umăr.

Mănușile pot fi purtate tot timpul nunții, cu două excepții notabile. Când primiți verigheta trebuie să le extrageți delicat, rulându-le spre degete. Le pasați apoi discret unei domnișoare de onoare , care așteaptă pregătită, împreună cu buchetul de mireasă. Când mâncați, de asemenea trebuie să renunțați la mănuși. În privința gestului european de a săruta mâinile doamnelor, părerile sunt împărțite. Sigur este că puteți purta asa numitele mitene, mănuși fără degete.

De unde cumpărați mănuși de mireasă?

Există multe oferte din care să puteți alege ceea ce vă place și ceea ce vi se potrivește în materie de mănuși de mireasă. Vă prezentăm trei modele de la Bridalstore.com.ua , care au avantajul degetelor descoperite și vă scutesc de gestul nesuferit de a le scoate în momentele în care este necesar să aveți mâinile libere.

 

Sursa foto : Bridalstore.com.ua

Cumpărați mănușile cu grijă, respectând toate regulile bunului gust. Acestea se găsesc și la magazinele cu rochii de mireasă, având oportunitatea de a le proba și de a le asorta corespunzător. Desigur, cele mai la îndemână sunt cumpărăturile pe Internet, cu riscuri totuși pentru că nu vă puteți informa complet asupra tuturor aspectelor.