Marele secret al organizatorilor de nunți este iluminatul, care schimbă o banală sală de recepție într-un loc uimitor, magic și fabulos.

Dincolo de această taină, există un întreg scenariu, cu personal și recuzită profesională despre care este bine să afli câteva lucruri importante pentru a putea purta o discuție avizată și a-ți vedea visul pe de-a-ntregul împlinit.

foto : weddingchicks / Instagram

Dacă sala de bal sau grădina în care se va desfășura petrecerea ți se par neinteresante, observă cu atenție locul și fixează încă de la prima vizită câteva repere unde poți interveni. Ziua lucrurile arată într-un fel, noaptea însă totul poate deveni feeric. Informează-te care este ora la care va apune soarele în locația respectivă și analizează șansele de schimbare prin implicarea ta. Cu ajutorul unui meșter cooperant, poți instala candelabre pe crengile copacilor bătrâni, din cristal sau chiar din fier forjat. O soluție mai economică sunt lampioanele din hârtie și să nu neglijăm lumânările, așezate pe jos, pe margine aleilor, în boluri protectoare.

Creează cu îndrăzneală spații fermecătoare profitând de tot ceea ce îți oferă peisajul. Dacă există o piscină sau un mic iaz  lasă să plutească pe suprafața apei lumânări, pregătește o mică plută decorată cu flori și lanseaz-o într-un spectacol luminat de un fascicol sau scrie pe suprafața apei monograma voastră  cu ajutorul unui proiector gobo. Gobourile sunt plăci ștanțate cu un anumit model care se introduc într-un proiector pentru a distribui pe o suprafață o anumită imagine. Pot distribui imagini cu până la patru culori.

foto : loverly/ Instagram

Dacă bugetul îți permite, angajează un inginer de lumini sau interesează-te de calitățile electricianului care lucrează la hotelul unde are loc recepția. Este interesant să instalezi o consolă de lumini , adică un sistem computerizat care permite modificarea culorii și a intensității luminii. Este impresionantă pentru ringul de dans noaptea.

foto : mango_weddings / Instagram  

Folosește lumina focalizată pentru a evidenția aranjamentele florale din centrul meselor, altarul  sau elementele decorative din sala de recepție. Reflectoarele împrăștie o fâșie de lumină focalizată în momente de semnificație deosebită atrăgând atenția invitaților asupra cuplului aflat la primul dans sau anunțând un moment important de entertainment.

Cum să faci economii? Poți instala becuri cu lumină caldă, gălbui sau roz în loc de lumina albă rece. Poți înlocui becurile de la toalete cu unele de culoarea roz piersică, o culoare care avantajează tenul doamnelor și le va face fericite și strălucitoare la petrecerea ta. Dacă poți dispune de întrerupătoare cu reostat micșorează intensitatea luminației cu o treime. Rezultatul se va vedea într-o atmosferă mai festivă. Folosește iluminatul slab din sală accentuînd atmosfera intimă cu lumânări, care aruncă o lumină caldă pe chipurile invitaților, alegând calibrele corespunzător astfel încât locul să rămână destul de atractiv și confortabil.