Arta decorării unghiilor oferă astăzi posibilități de neimaginat în urmă cu puțină vreme. De la oja simplă, semipermanenta sau permanentă, s-a ajuns la o serie de tehnici de înaltă complexitate care corespund perfect unei ținute de nuntă moderne și sofisticate.

Momentul magic în care primești verigheta, ocaziile de a-ți expune mâinile frumos întreținute gesticulând convingător, modul în care ții buchetul de mireasă, toate vor atrage atenția asupra manichiurii tale perfecte.

Sursa foto : Dreastime.com

Așadar, pentru ce tip de manichiură optezi? Iată căteva sugestii.

Sursa foto : Dreamstime.com

Manichiura semi-permanentă. Desigur, cea mai la îndemână rămâne străbunica manichiurii moderne, și anume cea cu lacul de unghii tradițional. Dar, în actualitate, manichiura gel oferă avantajul de a nu se exfolia și de a nu fi atât de casantă.Nu trebuie să ai tot timpul grijă de integritatea unghiilor și să porți cu tine sticluța cu lac pentru orice eventualitate.

 O noutate controversată - Patch-urile

Sunt acele autocolante care se lipesc pe unghii. Pentru nuntă ar fi mai bine să le eviți.Pot fi amuzante în orice alte situații, cu aspectul lor fantezist și cam excentric.În niciun caz la nuntă!

Unghii false

Unghiile false vă pot salva în caz că v-ați rupt o unghie sau chiar numai un colțișor din ea, dacă sunt deteriorate din alte pricini sau dacă vă doriți o formă nouă.Există, mai nou, piese din rășină care pot fi ajustate la lungimea dorită.

Culoarea unghiilor

Cum să fie manichiura pentru nuntă ? Am ales forma și stilul, ramane acum să optăm – roz, albă, bej? Poate mai puțin diafană – roșu ori mov? În fața paletei de culori prezentată de cosmetician va fi greu să ne decidem într-o clipă. Sfatul nostru este să alegi manichiura de nuntă în funcție de culoarea tenului și cea a rochiei de mireasă. Dacă rochia este albă sau ivoire ar fi indicat să eviți nuanțe de roz sau alb și să optezi pentru tonuri delicate de bej pentru a rămâne în zona diafană a armoniei estetice.

Despre originalitate

Sursa foto : Pixabay.com

Dacă rozul și bejul ți se par plictisitoare, încearcă să privilegiezi culori inedite, pastelate, cum sunt verde marin, albastru intens , lavanda mov sau galben pai. În orice caz, evită culorile ciudate, fosforescente de pildă, care nu au ce căuta la un asemenea eveniment. Același sfat și pentru evitarea unghiilor de artă. Nunta voastră este atemporală, o tendință sau alta, uneori controversată, poate fi regretată peste ani. Alegeți ceva sobru și clasic, va arăta mereu bine în pozele de la nuntă. Incheiem printr-un sfat simplu - repetați cu câteva săptămâni înainte manichiura pe care o doriți. Veți vedea cum merge.