Cum alegi voalul de mireasă perfect?

Chiar dacă în ultima vreme voalul de mireasă este considerat uneori o piesă prea feminină și este abandonat din acest motiv, frumusețea eterică pe care acesta o conferă ramâne un deziderat pentru cele mai multe fete care visează la o nuntă perfectă.

Sursa foto : avangardebrides.ro

Voalul continuă să fie încununarea ținutei înscrise perfect în tradiție, și aduce misterul și eleganța fără de care nu ar fi posibilă magia rochiei de mireasă. De aceea el trebuie să rimeze perfect cu restul ținutei, urmând linia rafinată prin calitatea materialului, prin lungime și prin detaliile elegante.

Opțiunile sunt limitate în ceea ce privește stilul și lungimea, jocul detaliilor fiind cel care personalizează acest accesoriu identitar.Poți alege un voal lung, impresionant,sau un voal scurt, comod și purtabil, dar oricare ar fi preferința ta trebuie să ții seama de stilul rochiei de mireasă, al bijuteriilor și al pantofilor pentru a crea o imagine unitară și agreabilă.

In fiecare an designerii consacră o atenție specială elaborării unor voaluri de mireasă tot mai sofisticate.

Unii propun nuanțe diferite ale rochiei și ale voalului, contând pe potențarea estetică reciprocă a acestor piese de bază. Aplicațiile și detaliile elegante care individualizează voalul de mireasă în rândul produselor de serie, fac din acest accesoriu o creație de artă diafană și sofisticată.

Care este lungimea ideală a voalului?

 

Sursa foto: i.etsystatic.com/

În mod clar, voalul se alege în funcție de rochia de mireasă. În principiu, rochia este punctul focal al ținutei, voalul vine să îi adauge frumusețe, dar nu trebuie să o eclipseze. El trebuie să se armonizeze fluent, fără să distoneze prin extravaganță. Un voal foarte lung, chiar unul care arată ca o trenă, este greu de gestionat în dinamica nunții. O lungime optimă, îndeosebi pentru rochiile lungi, este până la vârful degetelor ținând mâinile întinse în jos atunci când stai în picioare. Pentru o rochie mai scurtă alegerea cea mai bună este un voal de lungime până la cot.

Dacă rochia de mireasă este foarte încărcată (vezi foto), atunci se poate renunța la voal, înlocuindu-l cu o tiară discretă.

Rămâne în modă și își găsește adepte și voalul până la umăr, așa numitul voal blusher , care are avantajul lejerității, mai ales în zilele toride de vară.