Există standarde obligatorii pentru ținuta  doamnelor  invitate la nuntă? O rochie, un taior, o combinație între acestea, pantalon, smoking , nimic nu este restrictiv cu condiția să respecte câteva limite care țin pur și simplu de măsură și bun simț.

Vrem sa strălucim tot timpul, de la cununia civilă si până la finalul serii. Să vedem câteva sfaturi general valabile.

Atunci când vă proiectați ținuta trebuie să țineți seama că există legi universale care reglementează frumusețea și percepția ei. Proporțiile perfecte au fost stabilite încă din Antichitate, culminând cu geometria genial ilustrată de Leonardo Da Vinci și cunoscutul său Om Vetruvian. Spectrul solar vă poate da o idee perfect valabilă despre modul în care îmbinați culorile. Rămâne reglementat de reguli de bun simț stilul personal, și aceasta este tema la care urmează să reflectăm împreună.

Țineți seama de dimensiuni,  forme și culori

Primul lucru avut în vedere este adaptarea la dimensiuni și forme.Contează, în alegerile voastre, vârsta si stilul personal. Conceptul pe care îl creați pentru ținuta voastră trebuie  sa fie chic, să se mențină in bune condiții toată ziua si și vă pună în valoare fără stridențe. Tinuta trebuie în mod obligatoriu adaptată standardelor nunții. Alegerea sigura pentru toate cazurile este rochia.Este ținuta obisnuită pentru acest eveniment, veti fi bine imbrăcată și, mai ales, vă veți putea pune în valoare feminitatea. Incepeți prin alegerea culorii.Dacă aveti un rol important in cadrul ceremoniei si nu se impune o anumita tinuta oficială, ar fi drăguț sa optati pentru una dintre culorile nuntți, dacă s-a preferat una. Aici un lucru este sigur – nu vă imbracati in alb și nici in culori apropiate cum sunt ivoire, champagne, ecru. Nici negrul nu este indicat, in afara cazului in care aveți o preferință specială sau purtati doliu. In rest, rochia potrivită la o ceremonie de acest rang poate fi in toate culorile care vă convin. Evitati totusi culorile foarte tipatoare, riscati sa luați fața în poze tuturor invitaților. Nu vă doriți sa fiți vedeta serii purtând o tinuta flachy, ci doriti sa arătați elegant si onorabil alături de mireasă.Cel mai bine este să alegeți o rochie care vă pune in valoare fără excese. O rochie pentru cocktail este o alegere bună dacă este un eveniment mai sofisticat. Stilul sexy trebuie adoptat cu măsură, mai ales dacă sunteți în căutarea unui partener. Reflectați o vreme dacă este cazul să includeți decolteurile foarte adânci sau rochiile exagerat de scurte.

Si dacă optați pentru pantaloni?

Pentru un cocktail sau o ceremonie civilă, pantalonii sunt o soluție economică si confortabilă.Sunt o valoare sigură care vă va avantaja. Ca și în celelalte cazuri, evitati albul sau negrul.Ultimul este prea pesimist pentru un asemenea eveniment. Aveti opțiuni nelimitate printre culorile consacrate ca fiind dezirabile – rosu, verde, albastru, violet. Alegeți materiale sofisticate, ca matasea, organza, muselina pentru un look elegant și rafinat. Este demn de analizat ca ținuta de nuntă pe care o gânditi sa nu arate ca o îmbrăcaminte de birou și să onoreze contextul într-un mod cat mai satisfacator.

Cum sa ne imbracam pentru o silueta plinuță

Desigur, nu exista retete universale, dar fiecare iși cunoaște bunele și relele, și poate adapta, cu inteligență, orice ținută,  făcând-o confortabila si rafinata. Important este sa va simtiti in largul vostru fie ca este vorba despre o rochie, o fusta,un pantalon sau un taior.

Studiați cu grijă croiala pentru a vă pune in valoare silueta .Țineti seama ca vestele cu epoleți sau cele lungi, chimonourile, etolele și cordoanele permit să jonglati cu volumele si să vă păstrati confortul în acelasi timp.

O sugestie importantă este legata de alegerea materialelor.Acestea nu trebuie sa va deservească prin lipsa de calitate, prin gosime, rigiditate  sau pufosenie.Alegeti culorile mai sobre pentru piesele exterioare, cum sunt vestele, pentru a accentua proportiile favorabile.Lasati restul acestui look special pe seama bijuteriilor si a machiajului favorizant. Fiți sigură că un chip drăgut estompează tot ceea ce vreti sa va reproșați.

Grijă specială pentru accesorizarea ținutei.

Un lucru binecunoscut este adaptarea la stil. Accesoriile se aleg în functie de nivelul de eleganță și stilul   nunții la care veti asista.Pentru o ținuta glamour, adoptati pălăria.Este întotdeauna elegantă și confera prestanță  daca este bine aleasa si adaptata tinutei.Pentru incăltaminte, se optează intotdeauna pentru tocuri , nimic nu avantajeaza și inalta mai mult silueta, fie ca alegeti un taior pantalon sau o rochie.Nu uitati bijuteriile, colierele, cerceii pot fi elemente chieie pentru a conferi un aspect sofisticat . Imbogatiti tinuta cu o mica poseta, un plic aurit sau argintat pentru o notă cat mai festivă.

Daca mergeți la o nunta elegantă, dar relaxată, nu aveti nicio scuză pentru a face o greșeală de vestimentatie. Aici codul este pus la punct prin cutumă de multa vreme. O rochie fluida si lejeră, de preferință lungă până la pământ, poate fi ponderataă cu o culoare sobră cum ar fi bej, bleumarin, roz pudrat. Obligatoriu trebuie sa luati toate măsurile pentru a arăta perfect.

Pentru o căsătorie romantică alegeti o rochie de dantelă sau un imprimeu floral.Talia empire, eventual dintr-o tesătură lucioasă, mai lungă sau moderataă contribuie la perenitatea acestei ținute în modă, lăsând impresia întotdeauna ca a fost pregatită pentru cel mai nou eveniment. Pentru un aer bucolic, alegeți o coafură lejeră sau accesorizați cocul ridicat cu un headband pentru a-i conferi o notă mai putin pretențioasă.

Aveti de onorat o invitatie la o nunta rock-n-roll? Este motivul perfect pentru a imbrăca mica rochie neagra! Optati pentru un model cat mai scurt, cu accesorii specifice, lanțișoare, tinte, capse si purtați deasupra o jacheta din piele.

In sfârșit, ce faceți  dacă trebuie sa apăreți la o nuntă strălucitoare, unde sunt invitate vedetele momentului? Redescoperiți ținutele anilor 30, imaginându-vă pășind pe somptuosul covor rosu. Imitati tinutele fabuloase ale starurilor de cinema, abordând o rochie lungă, despicată si decoltată. Privilegiați  materiale satinate și lame-urile, dar aveți grijă sa nu exagerați pentru a cădea într-o extremă de un gust discutabil.

sursa foto : Pinterest.com