Scenariul începe așa : Ora 5 dimneața, Fifth Avenue. O tănără superbă, îmbrăcată cu o elegantă rochie Givenchy, coboară din clasicul taxi galben american și se îndreaptă agale spre o  vitrină  imensă, ronțăind absentă un modest croissant. Nimic din jurul ei nu mai există în această stare de transă plină de admirație. Vitrina este a legendarului magazin de bijuterii Tiffany's , iar tânăra fascinată este minunata actriță Audrey Hepburn. Ce anume vede ea dincolo de vitrină ?

Să ne apropiem și noi. trăind aceleași emoții după aproape 60 de ani de la acest moment de referință în istoria Cinematografiei, și să admirăm delicatele opere de artă la care au visat și visează femeile sofisticate din toată lumea . Chiar dacă nu mai sunt chiar aceleași exponate, știm că un patrimoniu iconic dăinuie peste timp și se reinventează mereu  cu aceeași strălucire.

Foto : Celebra vitrină a magazinului , Tiffany fondat în anul 1837 de către Charles Lewis Tiffany . 

Tiffany and Company Building este o clădire comercială istorică situată în  401 Fifth Avenue, Manhattan, New York City, New York. Finalizată în 1905, a fost construită special  pentru Tiffany and Company, al cărui sediu a servit până în 1950.

Recunoscut ca fiind  cel mai iconic brand de bijuterii din lume,  Tiffany își începe cariera strălucită 1837, când, la  25 de ani, Charles Lewis Tiffany și prietenul său John B Young au deschis o papetărie modestă și un magazin de produse de lux în New York City, cu ajutorul unei contribuții de 1.000 dolari de la tatăl lui Charles .

Tiffany devine o destinație renumită pentru diamante atunci când Charles Lewis Tiffany achiziționează pietre prețioase de la aristocrații europeni și le aduce înapoi în SUA, permițând elitei națiunii să cumpere bijuterii scumpe în America pentru prima dată.

De la stânga la dreapta : Audrey Hepburn într-o imagine legendară din filmul Breakfast at Tiffany's  (1961) , ecranizare după romanul lui Truman Capote  scris în anul 1958. /The Tiffany Blue Box® . Culoarea distinctivă cunoscută sub numele de Tiffany Blue®, a fost selectată de fondatorul Charles Lewis Tiffany pentru coperta albumului  Blue Book, colecția anuală de bijuterii rafinate lucrate manual, care a fost publicată pentru prima dată în 1845. De asemenea, menționată ca Rubinul albastru sau Nu mă uita, această culoare a fost probabil aleasă datorită popularității pietrei semiprețioase  turcoaz în bijuteriile din secolul al 19-lea. Turcoazul a fost, de asemenea, un favorit al mireselor victoriene, care de multe ori au dăruit  logodnicilor lor o broșă în formă de porumbel din turcoaz ca o amintire din ziua nunții. Este un icon care întărește dictonul, sau poate că l-a și inspirat,  Lucrurile bune vin în cutii mici! 

 Miturile, visurile și icon-urile Tiffany

Selecția noastră este făcută după piesele prezentate pe siteul Tiffany.com. Pentru detalii faceți click pe poze.

  Inel de logodnă  Tiffany Soleste® cu o rundă dublă de briliante și pietre prețioase în 3 culori. Această formă structurată pe trei pietre prețioase diferite a primit o serie de interpretări, dintre care ce amai frecventă este aceea că simbolizează trei dimensiuni : trecut, prezent și viitor. Este inspirată de razele soarelui care radiază spre exterior și luminează totul în jur. Prin tehnici de design  moderne de înaltă clasă, lumina este concentrată și reflectată astfel încât inelul , în toate componentele lui, posedă un ecran generos și strălucitor.

Inel de logodnă Three Stone, din platină cu safire. Cele două safire prețioase încadrează un diamant clasic rotund, potențându-și strălucirea reciproc. Această bijuterie este o piesă reprezentativă și exprimă frumusețșea atemporală și atenția acordată detaliilor. 

Cercei Tiffany Victoria® din aur 18k cu diamante mici. La elaborarea acestei bijuterii, Tiffany a folosit o combinație unică de tăieturi pentru a-i conferi un aer romantic distict. Forma frumoasă și designul delicat caracterizează această bijuterie în mod distict.
 

 Cercei din aur alb Tiffany Signature® . Sunt realizați din perle de cultură ( 7,5-8 mm) și aur alb de 18 k. Bijuteria este ornată și cu diamante strălucitoare, rotunde.

 

 Tiffany T  un pandantiv din diamant și roz opal decorat cu un  cerc din  aur trandafiriu de  18k. Incrustat cu diamante sclipitoare, are în centru o piatră de opal roz naturală, care se combină frumos cu nuanța caldă a aurului. Colecția T este apreciată pentru trimiterile subtile la sentimente profunde pe care le simțim dar nu le putem vedea.

 

Return to Tiffany® Heart  este un pandantiv din argint sterling  și metalul Rubedo®, dezvoltat în onoarea celei de-a 175-a aniversări a firmei Tiffany. Acest metal străluceste cu o luminiscență delicată de culoare roz, inspirată din lumina zorilor. Modelul are la bază inelulm iconic introdus pentru prima dată în anul 1969 , colecția Return to Tiffany fiind un clasic reinventat . Eticheta gravată și cheia reprezintă estetica atemporală a colecției. 

 

Brățară Atlas® X  din aur roz cu diamante. Ornată cu peste 150 de diamante strălucitoare . Această brățară este proiectată cu un profil unic iconic knife edge, un cod al Casei Tiffany, inaugurat la lansarea modelului inelului de logodnă Tiffany® Setting în 1886. Emblemele   inspirate de numerele romane de pe ceasul iconic de la magazinul emblematic din New York, colecția Atlas X este un memento pentru valoarea timpului care este cel mai prețios. Sfatul experților :  asociați această piesă îndrăzneață cu alte brățări Atlas X, cu sau fără diamante, pentru o declarație de stil puternică.

Tiffany & Co. Schlumberger® . O brățară impresionantă cu diamante și aur de 18 k.Este una dintre creațiile vizionare ale lui Jean Schlumberger considerate a fi printre cele mai sofisticate  din lume. Pentru cea care o primește este o declarație extrem de convingătoare din partea celui care o oferă.

La finalul acestui periplu printre frumuseți nemuritoare, să părăsim sanctuarul iconic al legendarelor bijuterii de la Tiffany's, însoțind cu discreție pașii de balerină grațioasă ai celebrei Audrey Hepburn, ea însăși o frumusețe uimitoare,  declarată de experții în estetică feminină cea mai mare frumusețe autentică dintre  toate actrițele secolului XX.

Enjoy it!