Când vorbim despre fastul nunților regale care au influențat moda mireselor de-a lungul timpului, două sunt momentele de referință și amândouă provin din istoria Marii Britanii. Primul, anul 1839, când Regina Victoria a statuat prin opțiunea ei rochia albă pentru ținuta miresei la căsătoria sa cu  Prințul Albert. Cel de-al doilea, anul 1947 la căsătoria Elisabetei a II-a cu Prințul Filip, când viitoarea  suverană a înlocuit tradiționala cununiță din flori de portocal cu o superbă tiară bătută în diamante.

De atunci tiara a intrat pentru totdeauna în recuzita mireselor, înlocuind cununița din flori de portocal sau de iasomie, ca o expresie a frumuseții și unicității acestora în ziua nunții. Mireasa, aleasa unică, asemenea unei Prințese, este împodobită cu această cunună ca nimeni alta pentru a-și celebra iubirea și pentru a se deosebi de toate celelalte femei prin alegerea făcută de Prințul ei.

Superba tiară bătută în diamante, purtată de viitoarea  Regină Elisabeta a II-a la nunta cu Prințul Filip  din anul 1947

 

BridalTiara with EarringsCrystal TiaraSwarovski | Etsy

Tiară de mireasă și cercei asortați, ambele realizate din cristale Swarowski. Tiara are prețul de 76, 57 euro, la care se adaugă opțional cerceii pentru 7, 57 euro. Tiara este placată cu argint, fiind lucrată manual cu adăugarea de diamante, cristal și alte pietre. Înalțimea coronitei este de 6,5 centimetri.

 

 

New Bride collection. Wedding crown. Princes bride accessory. | Etsy

 Tiară de mireasă  din colecția 2020, designer Maria LiOr, la prețul de 151 euro. Culoare aurie, accente din cristale și încrustații cu trandafiri. Are 29 centiumetri în diametru și 7 centimetri în înălțime. Livrarea este gratuită. 

Wedding crown Bridal crown Crystal crown Queen crown Bride | Etsy

 Coroană de mireasă impresioinantă, la prețul de 27,53 euro. Bijuteria este ornată cu pietre li mărgele din cristal. Suportul este realizat din elemente metalice , flori și frunze, și este prevăzută cu un pieptene pentru fixarea ei în coafură. În partea cea mai înaltă, toiara de mireasă măsoară 7 centimetri.Coroana este foarte ușoară.

 

Bridal Princess Tiara Regal tiara for bride Swarovski | Etsy

Diademă de mireasă cu imitație de diamante din zirconiu  la prețul de 129,19 euro. Diadema se asortează frumos ciu rochiile de mireasă stil sirenă sau prințesă. Este de culoare argintie sau auriu, opțional, având sisteme de prindere în păr la capete. Inălțimea este de 4,4 centimetri. 

VIENNA Bridal tiara with small beads handmade tiara for | Etsy

O tiară de mireasă superbă, care se face remarcată atât prin formă cât și prin multitudinea de pietre cu aspect perlat de culoarea fildeșului. Se potrivește stilurilor romantic, boho și nunților în aer liber. Costul este de 85 de euro. 

BRIENNE quartz crown crystal crown for a whimsical bride | Etsy

O colecție portnită din sânul naturii, alcătuită din cristale de cuarț.Coroanele de mireasă din cuarț pot fi realizate în culori diferite la prețul de 219,99 euro. 

Bridal Tiara Crown Rhinestones crown Princess Bride crown | Etsy

  O tiară de mireasă foarte elegantă,în nuanțe de argint, care cuprinde în model strassuri, frunze și flori delicate și bine realizate. Prtețul este de 56,70 euro.

Bridal silver crown SARAH Royal crown wedding crown wedding | Etsy94,63 euro

 Tiară de mireasă handmade, realizată din cristale, pietre, cristale Swarowski. Este placată cu rodiu  și costă 94, 63 euro. Are un diametru de 15 centimetri și cântărește 190 grame.

Purple TiaraVintage Wedding TiaraBridal TiaraWedding | Etsy

 O superbă coroniță de mireasă împodobită cu pietre de culoare violet și placată cu aur de 18 karate. Prețul este de 25,54 euro.

Tiara Baroque Crown Vintage Round Full Size Tiara Luxury | Etsy

O superbă tiară de mireasă bătută în petre prețioase, care conferă un aer princiar, foarte elegant. Prețul este de 39,84 euro.

 

Bridal Tiara Crown Rose Gold Peach or Silver Rhinestone | Etsy

Coroniță de mireasă impresionanță prin calitatea lucrăturii și prin nuanțele roz delicate ale pietrelor cu care este decorată. Prețul este de 49 euro.

 

Bridal crown Diadem Tiara DIADEM DIAMANT | Etsy

Cununiță de mireasă gingașă și elegantă, care emană un aer tineresc. Poate fi realizată în culoare aurie sau argintiu. Posedă elemente de prindere la capete.