Alegerea unui inel de logodnă nu este deloc simplă. Există o multitudine de opțiuni în ceea ce privește metalul, piatra prețioasă și stilul. Cum alegem piatra? Dacă ne-am decis pentru diamante, paleta de culori este deconcertantă.

sursa foto: Annasheffield.com

Avem de optat între alb, negru, șampanie și gri. Dacă însă apreciem pietrele colorate, care ar trebui să fie alegerea? Din nou suntem în incurcătură – să fie smarald, rubin, opal, safir? Apoi, ce formă ar trebui să aibă piatra? Simetrică sau asimetrică, în formă de floare, de perniță, de pară? Dacă vrem ca metalul să fie aur, avem de ales între galben, roz și alb. In sfârșit, problema-princeps – de ce buget dispunem? Expertul în bijuterii Anna Sheffield ne asigură că nimic nu este insurmontabil. Trebuie să știm ceva important - cifra caratelor pentru diamante și mărimea pietrelor decid în principal prețul. Dar lucrurile pot fi aduse la dimensiunile care ne convin prin arta bijutierului. Mai rămân de clarificat două aspecte. Unul ține de preferințele mirelui, care nu ar trebui ignorate, cel de al doilea de stilul și silueta celei care va purta inelul magic. Sa aflăm direct de la sursă tot ceea ce trebuie să știm pentru a alege inelul de logodnă perfect. (Guide to Buying An Engagement Ring - Anna Sheffield)

Când alegem inelul trebuie stim că în ceea ce privește forma, ele se diferențiază prin stil și siluetă. Există cinci siluete distincte: Solitaire, Multi-Stone, Halo, Cluster, și Band. Exemplificăm cu ajutorul Ghidului pentru alegerea inelului de logodnă oferit de Anna Sheffield, cunoscută creatoare și producătoare de bijuterii experimentată. 

În continuare, să identificăm unele elemente ale stilului personal pentru a oferi bucuria completă a inelului de logodnă. Ce preferințe are? Și-ar dori un inel clasic, excentric, modern? Iată cum puteți face o bună alegere. 

In continuare concentrați-vă la forma pietrei. Își dorește oare un inel de logodnă cu motive decorative perfect simetrice ? Sau poate ar aprecia asimetria ademenitoare a unei șlefuiri în formă de pară? 

CUSHION

EMERALD

MARQUISE

OVAL

PEAR


ROUND

ROSE

Sursa foto :  Guide to Buying An Engagement Ring - Anna Sheffield