Sursa foto : Dreamstime.com

Nunta de vis așa cum ți-ai dorit-o dintotdeauna, cu mulți invitați, cu fastul și culorile sale explozive, cu candelabrele de cristal și oglinzile grandioase, va fi greu de împlinit anul acesta, așa cum arată lucrurile acum. Această situație va avea o limită, după care cuplurile dispuse să aștepte momentul favorabil își vor putea îndeplini visul în cele mai mici amănunte. Folosiți perioada dedicată acestui proiect pentru a pune la punct nunta de vis în cele mai mici amănunte ale decorurilor, ale rochiei de mireasă ale ceremoniei etc. Ce surprize anticipează specialiștii din industria nunților în anul 2021 ?

Decoruri care celebrează noua relație cu natura

Sursa foto : Pexels.com

Experții din industria nunților vin în întâmpinarea dorințelor mirilor epurând vechile decoruri încărcate de falsa strălucire a materialelor plastice, a paietelor și briz-brizurilor colorate intens, și plasând decorurile într-o nouă viziune relaxată și naturală. Compoziții ecologice pe baza de lemn, piatră, lut, flori uscate sunt preferate într-un nou concept, Boho, care le conferă modernitate, eleganță și originalitate. Unii designeri de nunți au venit cu ideea revoluționară de a ornamenta spațiile festive cu bușteni, flori și ierburi înalte uscate sau verzi, mizând cu deosebire pe iarba de pampas, luxuriantă și impresionantă. Inul și cânepa cuceresc teritorii în sălile de recepție, la mese, pe plafoane, draperii și accesorii, aducând o notă eco naturală și relaxantă acolo unde până nu demult totul se încadra într-un protocol rigid și stânjenitor. Cu cît mai natural, mai verde, mai calm și familial, cu atât mai bine. Ramân în moda decorațiunilor tonuri naturale și blânde de genul rozurilor, roz pal, roz pudrat, bejurile în toate nuanțele verde mentă sau verde brad. Rămâne să le identificați în natura înconjurătoare și să le dați o nouă strălucire în decorul nunții voastre.

Sursa foto : Dreamstime.com

Noile cupluri se declară cu insistență eco-responsabile și aleg variantele cele mai bune pentru a economisi resursele și pentru a limita deșeurile. Sunt din ce în ce mai multe cazuri în care tinerii aleg designeri devotați acestei orientări și care folosesc materiale naturale pentru ținute sau care reciclează țesături prețioase. Tot din acest considerent , reciclarea, multe mirese opteaza în ultima vreme pentru închirierea rochiilor alegând o soluție economică și ecologică. Încurajarea furnizorilor locali care colectează produse ecologice din zonă pentru a oferi preparate specifice sezonului și, mai mult, animați de o grijă aparte față de orice risipă, este o altă cale de a se conforma acestei tendințe. Cadourile pentru oaspeți sunt și ele un motiv de a pune în valoare produsele locale. Cadourile pe bază de lavandă, de exemplu, atât de diversificate de la o vreme, lumânări parfumate, săpunuri, pernite, buchete etc pot fi daruri apreciate în tendințe eco. Mirii mai puțin conformiști au decis sa aleagă feedback-ul digital pentru a transmite invitațiile de nuntă în stil eco. Dar unii preferă în continuare sa trimită invitații de nuntă alcătuite însă din hârtie reciclată, ceea ce nu le face mai puțin elegante și frumoase. Încălziți atmosfera cu multă lumină. Ghirlande luminoase cu lumină galbenă, lămpi de hârtie, felinare răspândite în colțurile sălii de recepție sau pe mese ar putea înlocui cu succes focurile de artificii dacă țineți neapărat să protejați natura renunțând cu generozitate la o plăcere la care visați demult.

În acest an preferințele miresei sunt pentru costum

Rochia de mireasă clasică nu iese cu totul din modă, dar din ce în ce mai multe mirese vor prefera costumul cu pantaloni. Culorile preferate sunt alb cretă sau crem, conferind mireselor o ținută actuală, îndrăzneață și modernă. Aspectul eco al acestei opțiuni este că, în timp ce rochia de mireasă rămâne toată viața în cufărul cu amintiri, costumul poate fi ușor revalorificat dupa nuntă. Un sacou alb va fi întotdeauna o opțiune versatilă, purtat cu fustă sau pantaloni de culoare contrastantă în diferite stiluri, iar pantalonul alb elegant și clasic va putea fi combinat în funcție de evenimentul la care participați. Materialele sunt  mătase, bumbac,satin, crep, brocart.

Sursa foto : Modaoperandi.com

Un costum din două piese poate fi alcătuit dintr-o rochie și o jachetă sau fustă ori pantalon și jachetă. Mare grijă la calitatea materialului, care trebuie să nu fie șifonabil. Stângeți în pumn o bucată din țesătură după ce ați suflat peste ea. Sau așezați-vă și urmăriți cutele. Un lucru bun la costume este că avantajează toate siluetele ascunzând părțile care nu ne flatează. O talie mai puțin subțire, șolduri și coapse generoase, sunt ascuns de costumele cu jachetă.

Dacă iubiți dantela, alegeți cu grijă ținuta de mireasă. În afară de faptul că țesătura se scămoșează ușor, țineți cont că ea este dedicată în special fetelor tinere și, dacă totuși vă doriți neapărat, priviți-vă cu atenție în oglindă. S-ar putea totuși să vă flateze dacă ați ales în mod fericit modelul.