Forma ovală a feței s-a consacrat dintotdeauna ca un criteriu princeps al frumuseții feminine. Încă din Antichitate chipurile zeițelor, încadrate de artiști renumiți în formulele geometrice perfecte, și, mai târziu, celebrii pictori ai Renașterii,  au impus acest criteriu cu atât de multă vigoare încât, teoretic, și astăzi el este privilegiat în aprecierea frumuseții feminine.

Sursa foto : Avangardebrides.ro

Adevărul este ca acum motivele pentru care evaluăm frumusețea sunt cu mult mai extinse, și acest lucru s-a impus odată cu emanciparea femeii. O femeie frumoasă are în lumea modernă acel quelque chose mai mult sau mai puțin definit care inspiră. Pentru că este inteligentă, de exemplu. Sau spirituală. Sau puternică...Recent, un nou tip de frumusețe care în urmă cu câteva secole nici nu ar fi avut șanse să fie băgată în seamă, a răscolit pur și simplu mapamondul schimbând standardele. Un chip alcătuit din fragmente discutabile, ochi mici, nas vălurit, în sfârșit, cu un ten imperfect acoperit de pistrui, a arătat fetelor din toată lumea că frumusețea este o chestiune de asumare. Mândră de pistruii ei așa cum i-a dăruit mama natură și de nasul imperfect prezentat cu aplomb, a convins lumea de frumusețea ei prin sine însăși, prezentându-se semenilor ca un cadou în ambalaj strălucitor și neasemuit. Și a convins de asta chiar un prinț adevărat.

Iată deci motive să nu ne ascundem chipul după un voal care ni se pare că ne anvantajează fiincă acoperă niște unghiuri pe care nu ni le dorim. Un chip drăgălaș poate avea un contur nemulțumitor pentru o mireasă, dar încântător pentru mirele ei și pentru cei din jur. Dacă totuși nu vă place forma de diamant, cea pătrată sau cea rotundă cu care v-a dăruit soarta și doriți să ascundeți părțile laterale ale feței, atunci voalul stil mantilla va face acest serviciu încadrându-vă chipul într-un mod elegant și eficient și acoperind ceea ce poate, în mod nedrept, doriți să nu fie văzut.