Dacă ați decis data căsătoriei, de acum totul decurge de la sine, asemenea unei broderii frumoase la care ați terminat de croșetat primul rând. Urmează rândul al doilea, care asigură prima componentă socială și economică a visului vostru de nuntă.
sursa foto: pixabay.com
Adică întocmirea listei de invitați, o acțiune mult mai laborioasă pentru că presupune atenție, fler, informare și tot ceea ce mai trebuie pentru a mulțumi pe toată lumea , a evita idiosincraziile unora și pretențiile altora, și a o scoate la bun sfârșit la prima voastră încercare în arta diplomației nupțiale. Începeți prin a tria invitații apropiați. Nu e cazul să aveți o participare numeroasă, mai ales că restricțiile impuse de pandemie vă interzic acest lucru. Pe de altă parte, țineți seama că fiecare invitat aduce costuri suplimentare. Faceți pentru început două liste, una cu numele celor mai dragi pe care doriți să îi aveți lângă voi fără discuție. Apoi o listă mai largă, cu persoanele mai puțin importante. După aceea consemnați rolurile acestora în cadrul ceremoniei. Cine vor fi nașii, domnișoarele și cavalerii de onoare, copiii de onoare care duc trena miresei și împrăștie petale cu toată drăgălășenia inocenței lor?
sursa foto: pixabay.com
O chestiune stresantă completează rândul al treilea al broderiei voastre. Este vorba despre bugetul de nuntă, poate cea mai rigidă dintre condiționări. Este important să prevedeți limitele cheltuielilor și să nu vă lăsați duși de val. Întocmiți o listă și respectați-o cu sfințenie dacă vreți să finalizați pregătirile fără bătăi de cap și riscul de a vă îndatora pentru multă vreme de aici înainte. După nuntă prioritățile voastre vor fi altele și veți avea nevoie de banii economisiți acum cu chibzuință.
sursa foto: dreamstime.com
Trama broderiei voastre de nuntă își anunță trecerea la nivelul următor. Alegeți prestatorii de servicii de nuntă. Am mai vorbit despre selectarea lor pe principiul recomandărilor de la prieteni și despre condiția-princeps a bunei înțelegeri care face indispensabilă alcătuirea și semnarea contractelor între părți. Acum vă vom reaminti practica obișnuită în afaceri care este negocierea și prezentarea devizelor. Nu vă lăsați ademeniți de asigurări verbale. Toți cei care vor pune în operă fabulosul vostru plan pentru Ziua Z trebuie să se supună acestor condiții, fie că sunt firme de catering, DJ, florar, wedding planner-i, fotografi sau orice altceva cu implicare în eveniment.
sursa foto: pixabay.com
Probați și cumpărați ținutele pentru nuntă, organizându-vă din vreme vizitele la saloane pentru nunți, căutările pe site-uri sau firmele de închiriere. Nu vă grăbiți, nu vă plictisiți, nu vă enervați, încercați să găsiți cea mai bună soluție respectând criteriul suprem, bugetul.
În fine, ajungem și la stilul ceremoniei de nuntă. Și aici vorbim despre buget încercând să îi găsim, dacă se poate, latura romantică în mijlocul atâtor cifre, pentru că în esență este vorba despre celebrarea iubirii voastre și de respectarea unor principii sau opțiuni spirituale. Discutați în cuplu și găsiți calea de a împăca preferințele voastre eventual divergente. Vă doriți doar o căsătorie civilă, o ceremonie religioasă sau o căsătorie laică? În context puteți discuta și aspectele conexe – asigurarea momentelor de animație cum sunt jocurile, discursurile, poate chiar angajarea unui maestru de nunți care să încălzească atmosfera.
Toată această planificare trebuie să aibă în vedere și unul dintre cele mai îndrăgite aspecte – tema nunții voastre. Visați de multă vreme la o nuntă câmpenească, la o temă a nunții anume, o culoare, un decor poate? Acum e momentul să alegeți și să puneți la punct cele mai savuroase detalii.
sursa foto: dreamstime.com
Cadourile pentru invitați, asa numitele mărturii fac și ele parte din planul complet al nunții. Alegerea clasică sunt drageurile, dar nu numai. Folosiți ambalaje igienizate, suntem în plină pandemie, și încercați să surprindeți prin ingeniozitate și adecvare în alegerea micilor atenții.