Chiar dacă pare închistat în reguli și cutume, domeniul larg al rochiilor de mireasă este și el supus evoluțiilor, mai subtile sau mai evidente,  în toate privințele. De un an și mai bine vedem schimbări datorate crizei sanitare care restrâng participarea la nunți și, implicit, bugetul consacrat celui mai important eveniment din viața unei fete. Militanții ecologiști susțin că rochia de mireasă închiriată se înscrie în toate exigențele doctrinei lor, asigurând o valorificare rațională a resurselor și reciclarea lor în condiții ideale și de durată. Click pe poza entru detalii.

Foto : Jonathan Borba/ Pexels.com

Poate că sunteți tributare prejudecăților și doriți ca nimeni alta să nu fi purtat rochia voastră de mireasă înainte de nuntă. Este O.K. Dar în acest caz, sigur va trebui să gândiți pentru ea un spațiu de depozitare sau soluția de a o vinde. In ambele cazuri, decizia pare incomodă și însoțită de tot felul de plictiseli.

Rămâne la îndemână închirierea unei rochii de mireasă care să nu vă afecteze prea mult bugetul și, ceea ce este mai important, să provină de la o firmă de lux, să se potrivească stilului vostru și să fie bine întreținută. Gândiți-vă la economia pe care o faceți pentru că o rochie de mireasă așa cum sigur vă doriți poate ajunge la prețul de 2,3, chiar 5000 de euro dacă face parte dintr-o colecție nouă.

 Această practică a soluției minimale pentru rochia de mireasă a luat avânt în America și Japonia, mai puțin în Europa unde romantismul latin își spune încă un cuvânt greu. Se pare însă că metoda câștigă adepte și în Anglia, mai timid, ce-i drept, dar dovedește un pragmatism salutar al englezoaicelor la început de drum în viață.

Si la noi firmele de producție sau de import pentru rochiile de mireasă au creat departamente de închirieri bine organizate și aprovizionate, care vin efectiv în sprijinul viitoarelor mirese care au această opțiune.

 Alegem pentru exemplifcare firma Elite Mariaj, care ne asigură din capul locului că oferă o colecție impresionantă de rochii de mireasă pentru închiriere. In colecția pusă la dispoziția clientelor se află rochii care aparțin designerilor celebri, modele Haute Couture diversificate, de la modele romantice cum sunt prințesă până la senzualele sirene fidele liniei trupului sau vaporoasele dantele de vis.

 

Rochia de mireasă stil prințesă este visul dintotdeauna al miresei-copile. Această rochie specială este croită din tafta de lux și este creată de firma Mori Lee Bridal. Linia bustului este pusă în valoare de croiala decolteului în formă de inimioară care, după cum se știe, are și efectul de a înălța silueta. Talia fină este pusă în valoare de un brâu lat decorat cu cristale. Prețul de închiriere este de 400 euro.

Rochia de mireasa Da Vinci Bridal 8436 este unul din cele mai apreciate modele din colectia Elite Mariaj. Rochia este croita in stil A din dantela fina, avand un bolero din dantela ce poate schimba lejer tinuta.Marimea disponibila - 8, culoarea disponibila - ivory

Rochia de mireasa Da Vinci Bridal 50086 este o rochie croita in stil sirena, clasica, croită din dantelă florală cu un cordon din tafta ce scoate in evidență linia grațioasă a taliei, iar o trenă dantelată desăvârșește cu mult stil aceasta tinuta de mireasa.Culoarea disponibila la inchiriere - ivory, marimea disponibilă - 36 eu 

Rochia de mireasa Pronovias Mistico este o încununare a grației si a feminității exclusiviste. Este o rochie somptuoasă cu detalii fine, drapaje si accesorii prețioase. Linia bustului este elegant pusă in valoare de o bustieră chic cu accesorii florale. Marimea disponibila M, culoarea disponibila off-white.

 Rochie de mireasa colectia Sophia Tolli, modelul Jullianne Y1905 - emană un look angelic, un aer extrem de inocentsi ultra-feminin. Culoarea rochiei o înscrie incontestabil în linia anului 2021, la modă fiind rochiile de mireasă în culori diafane, cum este acest bleu pudrat.Taftaua de matase, innobilată de delicatele broderii argintii este asezonată cu o trenă usoar. Bretele detasabile, sistem de prindere a trenei.

Elite Mariaj ofera spre inchiriere rochia de mireasa din colectia Pronovias, modelul Nemesis - evocă o eleganță ultra-feminină, abordând un registru variat, de la suprapuneri de voal, la broderii delicate, subliniind perfect linia siluetei printr-o croială impecabilă. Prețul de inchiriare 350 euro, prețul de catalog 1700 euro.

Interesați-vă care sunt prevederile contractului de închiriere pentru rochia de mireasă și analizati-le cu atenție. De regulă, în momentul închirierii  clienta plătește un avans de garanție , care se anulează când  rochia se întoarce în bune condiții. Serviciile de curățătorie se includ în general în preț. În caz de deteriorare a rochiei, modificările necesare sunt facturate și dacă  defectul cel nou este imposibil de remediat , atunci depozitul este în mod evident încasat. Este de reținut că în cele mai multe cazuri firma de închiriere oferă și accesoriile de mireasă cu titlu gratuit, pentru a asigura armonizarea tuturor pieselor ținutei între ele. Pentru a fi sigure, solicitați informațiile necesare. Colindați cât mai multe magazine de închiriere rochii de mireasă și comparați ofertele, astfel încât să nu ajungeți să plătiți închiriatul ca pe o rochie nouă.