Calendarul nunții (ultima luna)

 

sursa foto: pexels.com

Este momentul verificărilor. Rochia de mireasă este O.K? Mai trebuie ajustată? Costumul mirelui este în ordine? Invitați-l să îl probeze, cu toate asigurările lui că este O.K. Sala de recepție! Incă o vizită de verificare. DJ-ul este sigur disponibil? Contacte insistente cu cateringul, fotograful, decoratorul. Ați primit toate răspunsurile la invitații? Dacă plouă aveți un plan B ?

Cu 15 zile înainte

sursa foto: pexels.com

Ocupați-vă puțin și de mire. O mică ședință la salon nu înseamnă un tribut plătit feminității. Un tratament pentru a fi fresh în ziua nunții este un răsfăț și o necesitate. A probat frizura? Dacă părul v-a crescut destul, acum este timpul să probați coafura de mireasă. Încercați-o cu voalul. O coafură de mireasă profesională este altfel decât una obișnuită, volumele se stabilesc în funcție de parură și s-ar putea să vi se pară nefirești. Fiți liniștită, hairstylistul, dacă este unul bun, știe ce face. Dacă tot sunteți în zonă, faceți și programarea pentru ziua nunții. Coafura, machiajul și manichiura. Le-ați bifat pe listă?

Cu o zi înainte

sursa foto: pexels.com

Mâine este ziua mult așteptată. Azi este consacrată destinderii și micilor tratamente revigorante la domiciliu. Ultimele verificări. Aveți tot ce trebuie în poșetuța de mireasă? Câteva telefoane între fete, toată lumea este fericită și se relaxează pentru petrecerea de mâine.

Ziua Z !!!

sursa foto: legaldbol.com

In sfârșit! Ziua începe devreme pentru tine. Vizita la coafor, machiajul, manichiura și un moment special – întrevederea scurtă dar emoționantă cu mama și tata. Vor fi fericiți să te aibă numai pentru ei pentru ultima dată. Mulțumește-le cu căldură pentru tot ce au făcut pentru tine și asigură-i că îți începi noua viață lângă un băiat bun. Desigur, nimeni nu e ca tata, iar mama îți va fi un model de soție și mamă.

Ești în centrul evenimentului, alături de alesul tău. Această zi este pentru voi. Bucurați-vă din plin de ea.

 

Asumarea organizării unei nunți pe cont propriu nu este o treabă ușoară. Una dintre cele mai grele sarcini este aceea de a o scoate la bun sfârșit respectând bugetul inițial. Cum să eviți tentațiile, cum să știi pe ce să pui accentul și cum să planifici fiecare acțiune? Un posibil răspuns poți primi de la un Calculator al bugetului de nunți care să te ajute să menții controlul asupra bugetului de nuntă. Poti să îți faci un cont gratuit și să afli tot ceea ce te interesează.

 

Calendarul nunții ( Cu 5-1 luni înainte)

Cu 5 luni înainte

sursa foto: pexels.com

Începeți să simțiți în ceafă răsuflarea timpului care trece . Totul se grăbește spre finalul fericit, trebuie numai să vă țineți de plan. Începeți să scrieți și să trimiteți invitațiile de nuntă.Poate e momentul să verificați talentele fotografului. O scurtă ședință foto vă aduce ilustrația pentru acestea. În plus, veți vedea și cu ce fel de fotograf aveți de-a face. Cunosc cazuri în care imaginile au fost stereotipe și fără pic de implicare emoțională, sau măcar de bun simț comercial, din partea fotografului. A rezultat un fel de reportaj de Doamne-ajută din care lipsea esențialul portret al tinerei perechi. Scenariul ilustrațiilor de la nuntă (dacă v-a fost propus), fie pentru fotograf, fie pentru operator, nu este tabu. Colaborați și, dacă este cazul, impuneți-vă punctul de vedere. Trebuie să înfruntați posteritatea într-un chip personalizat. Alegeți muzica potrivită pentru momentele cheie ale petrecerii – intrarea în sală, deschiderea balului. Luați lecții de dans în cuplu pentru a fi perfecți.

Cu 4 luni înainte

sursa foto: pexels.com

Vorbiți cu prietenele despre petrecerea burlăcițelor. Este bine să fiți prevenită dacă au de gând să vă pregătească surprize.

Puneți la punct câteva detalii ale nunții la care nu ați avut timp să vă gândiți până acum – ce băuturi veți servi, cum va fi tortul, cum asigurați transportul invitaților și altele care intră în datoria gazdelor.

Cu 3 luni înainte

sursa foto: pixabay.com

Sunteți mai aproape ca oricând de Ziua Z. În sfârșit, puteți proba rochia de mireasă și să decideți retușurile necesare. Ați trimis deja invitațiile de nuntă, faceți o verificare asupra răspunsurilor primite. Sunt toate?  Mai așteptați puțin... Fără stres, până la urmă toate lucrurile se vor aranja.

Cu 2 luni înainte

sursa foto: pexels.com

Două luni până la nuntă! Ar fi un vis minunat fără hărțuiala organizării. Situațiile neprevăzute vă trezesc noaptea. Dacă va ploua? Dacă nu vor zbura avioanele din cauza vremii? Revedeți scenariul nunții și punctele de interes. Discursurile celor care vor vorbi sunt gata? Ar fi bine să le reamintiți. Si să le puneți în vedere câteva subiecte interzise, la voia voastră. Nu e oportun ca prietenele să includă în discurs fostele experimente sentimentale prin care ați trecut de când vă cunoașteți. Verificați ținuta mirelui și accesoriile voastre, voalul, tiara, pantofii.

Bifați etapele parcurse conform planului. A rămas ceva nefăcut?

Timpul începe să se comprime. În ultima lună planul împarte vremea rămasă în etape tot mai scurte.

 

 

În fine dacă v-ați hotărât să apelați la un wedding planner analizați cu grijă toate ofertele. Cereți cât mai multe recomandări și studiați portofoliul acestora. Aveți o discuție cât mai cuprinzătoare, în care includeți întrebări și observații speciale privind personalitatea organizatorului de nunți. Iată și o sugestie: Victorița Axintescu, un wedding planner asumat și cu experiență, care se prezintă singură : Nunțile pe care le organizez sunt întotdeauna despre oameni - cei care îmi sunt clienți și pe care îi prețuiesc pentru deciziile lor minunate. Invitații lor, care intră în poveștile noastre și care ne surprind constant cu bună dispoziție și înțelegere. Si echipa de furnizori, cei care fac lucrurile să se întâmple, care repară fără să știe nimeni, muncesc dublu fără să ceară nimic în plus, acceptă ultimele modificări de plan și se dau peste cap ca mirii să aibă parte de Ziua vieții lor ( victoritaaxinescu.com)