Imediat ce ați luat marea decizie, începe asaltul apropiaților și al cunoscătorilor a tot și a toate în ceea ce vă privește cam exclusiv, ca să o spunem cinstit. Până acum vă presau să vă căsătoriți, acum au găsit altă chichiță pentru a se amesteca în viața voastră. Partea proastă este că va trebui să ascultați cu interes , să nu contraziceți și să nu repeziți pe nimeni. Cei mai mulți binevoitori vor figura mai mult ca sigur pe lista invitaților...

Sfaturile organizatorilor de nunți prezentate în continuare, adunate în ani și ani de muncă a lor, sunt imparțiale și obiective. Aruncați o privire și selectați ceea ce credeți că vă poate fi de folos.

Dacă ar fi să le găsim o trăsătură unanim exprimată, atunci aceasta ar fi din capul locului observația că o căsătorie înseamnă înainte de toate dragoste. Totul este despre iubire, în toate fațetele organizării, mai discret sau mai evident. De-a lungul lunilor dedicate planificării nunții trebuie să aveți grijă să puneți cuplul în centrul intereselor voastre. Desigur, cateringul, sala de recepție, decorul, invitații, totul este briliant în planul de nuntă, dar nimic nu strălucește mai mult decât chipurile voastre fericite pentru că toată această tevatură obligatorie are loc pentru un singur motiv - vă căsătoriți fiindcă vă iubiți.

Detaliile formează întregul

Regula numărul unu – nu faceți totul singură. Alcătuiți un brideteam entuziast și cooperant. Pentru o bună planificare a Zilei Z, este bine să recurgeți la ajutorul tuturor celor care vor să fie alături de voi – părinți, nași, frați etc. Împărțiți judicios sarcinile și verificați discret modul în care sunt realizate.

Eliminați stresul cu o convingere

Trebuie să țineți seama din capul locului că nimeni nu e perfect și că chiar evenimentul organizat de voi cu atâta încredere în reușita totală va avea parte de câteva stângăcii indezirabile. Nu e cazul să vă stresați pentru orice fleac, nimeni nu va observa o mică abatere la detalii. Comunicați echipei cu claritate care sunt lucrurile importante pentru voi, și convingerea voastră că lucrurile se vor desfășura precum doriți. Nu vă pierdeți umorul. Dojeniți cu măsură dacă este cazul, și glumiți cu gentilete pe seama micilor gafe. Toată lumea trebuie să se simtă bine la nunta voastră.

Faceți cumpărături în mod judicios

Intreaga industrie a nunților trăiește din persuasiune. Din momentul în care începeți să visați la decorul nunții, de exemplu, sunteți ținta unor savante strategii de manipulare. Totul este fermecător și vă îmbie să cumpărați. Sfatul experților este să nu achiziționați decorurile cu un an înainte, oricât de mult v-ar atrage. Între timp tendințele modei s-ar putea schimba, poate și reprezentările tale despre sala de recepție, și atunci bugetul va fi întors pe dos datorită unui moment de entuziasm precipitat.

Cu, sau fără wedding planner?

Aici ar putea fi vorba despre o subtilă intenție pro domo, așa că luați cum vă convine sfatul general de a recurge la competența unui expert în nunți. Desigur, un asemenea specialist vă poate scăpa de multe necazuri și ar fi bine să dispuneți de resursele necesare pentru a apela la expertiza lui. Dacă nu, extindeți mica voastră brideteam cu câteva personaje pricepute în privința organizării evenimentelor care preced nunta, a petrecerii și a decorurilor. Contați în primul rând pe voi, dar distribuiți cu măiestrie sarcini și altora. Socrii, nașii, conduc o afacere ei înșiși? Poate aveți în familie un student la Arhitectură sau la Liceul de Artă? Poate că decorurile de la nunta prietenei căsătorite în urmă cu o lună sunt disponibile? Poate că restaurantul la care organizați nunta are și propria recuzită?  Sursa foto : Pexels.com

Tot mai des cuplurile își fac propriul site de nuntă. Aici se pot găsi toate informațiile importante, fără ca invitații să vă sune zilnic pentru a afla ce îi interesează. Publicați  locatia nuntii si adresele  importante, traseul de acces,  datele persoanelor de contact, Lista de cadouri și magazinul la care este deschisă. Faceți cunoscută adresa site-ului pe invitațiile de nuntă.