Planificarea nunții era o problemă complicată și înainte de pandemie. Acum ea ne dă mult mai multe bătăi de cap și este nevoie de multă deteminare pentru a pune lucrurile la punct și a organiza un eveniment de care să se bucure toată lumea și, în primul rând, mirii.

Pentru a fi complet informată asupra restricțiilor pentru desfășurarea evenimentelor, citește cu atenție LEGEA nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 EMITENT PARLAMENTUL ROMÂNIEI Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 396 din 15 mai 2020 Data intrării în vigoare 18-05-2020. Rigorile impuse trebuie respectate cu strictețe.

Pandemia a schimbat multe reguli și cutume instituite de multă vreme. Potrivit cunoscutului site specializat în evenimente matrimoniale, The Knot, 93 la sută dintre cuplurile care au planificat în primăvara și vara debutului pandemiei, nu au reprogramat nunta, dar asta nu înseamnă că multe amănunte nu s-au schimbat pentru a face față noii situații. O observație interesantă este că multe cupluri au păstrat data convenită pentru nuntă, dar s-au gândit să repete evenimentul la alte dimensiuni, ceva mai târziu. Saloanele de nuntă care oferă consultații virtuale sunt de-a dreptul asaltate de clienți. Unul dintre experții siteului povestește că în mod frecvent organizatorii sunt deja angajați în evenimente pentru toată primăvara și vara lui 2021.

Cuvântul de ordine ramâne profesionalismul însoțit de ingeniozitate. În cele din urmă, cu toate impedimentele, se găsesc căi de adaptare pentru că tinerele cupluri încă mai aspiră să își celebreze dragostea și doresc să facă acest lucru înconjurate de prieteni și de familie.Sfaturile profesioniștilor în organizarea nunților în această perioadă plină de restricții sunt convergente în ideea că schimbările trebuie respectate prin adaptarea judicioasă a evenimentelor. Iată câteva dintre aceste opinii.

Cadrul actual a forțat cuplurile să programeze nunțile altfel decât până acum. Cu o flexibilitate demnă de laudă, ele au mutat celebrarea tradițională care avea loc sâmbăta în cursul săptămânii . Programarea ceremoniei într-o zi de joi de exemplu, poate avea și avantaje, aducând mult mai multe opțiuni în privința locației și a accesului la organizatori de top. În acest fel rămân libere următoarele zile pentru a întregi petrecerea de cu un brunch vesel sau chiar o petrecere în aer liber. De asemenea, pentru a mai rarefia agenda lunilor solicitate – între mai și octombrie, organizatorii au reușit să trezească interesul mirilor și pentru perioade mai puțin frecventate, cum sunt ianuarie sau decembrie.

  • Un impediment luat în calcul în aceste cazuri este și schimbarea ținutei de nuntă ca urmare a reprogramării anotimpului. Sfatul experților e simplu și categoric – îmbracă-te cu ceea ce ai pregătit deja, aducând mici modificări în cazul schimbărilor de temperatură. Dacă ai ales inițial o rochie fără mâneci, sau cu spatele decoltat pentru a te căsători în plină vară, remodelează-ți ținuta apelând la o etolă elegantă, un șal călduros sau o jachetă simpatică pe spatele căreia să scrii Just married.
  • Transformați momentul într-unul vesel, oferind pe post de mărturii măști, mănuși și dezinfectant în ambalaje frumoase și amuzante. Inlocuiți tortul cu porții individuale.Se pune serios problema asigurării de opțiuni antiseptice pentru invitați. Treceți peste momentul întâmpinării invitaților cu îmbrățișări și pupături. Vor înțelege perfect. Creați stații de dezinfectare a mâinilor în mai multe zone, șervețele umede, asigurați măști de schimb care pot căpăta un aspect estetic legat de tema nunții, printre care să strălucească chipurile mirilor agrementate cu protecții festive brodate cu paiete, strasuri etc. Haz de necaz!

sursa foto : David Holifield / Unsplash.com

  • Opțiunile tradiționale legate de masa festivă suportă și ele schimbări. Sănătatea și siguranța sunt primordiale.Se preferă acum în loc de masa tradițională bufete suedeze cu alimente preambalate în porții mici iar tradiționalul tort festiv este înlocuit de brioșe sau porții împachetate într-un mod cât mai sigur care au fost pregătite și sigilate la cofetărie. Preferați ca favoruri dulciuri preambalate, drageuri și chiar borcănele cu dulceață homemade.Sampania, vinul și tăriile vor fi acum servite în sticle individuale mici. Publicați aceste măsuri de siguranță pe siteul nunții pentru a da încredere oaspeților că aveți grijă de sănătatea lor.

sursa foto : wedding_photography/Unsplash.com

  • În general, situația are repercusiuni asupra dorinței oamenilor de a călători pe distanțe mari pentru a fi prezenți la nuntă.Și din acest motiv, multe cupluri preferă să își anunțe prietenii că vor crea o componentă virtuală care să le dea sentimentul că au participat la toate fazele fericitului eveniment.