Se știe dintotdeauna, mireasa este vedeta nunții, nimeni altcineva nu o concurează în această cea mai frumoasă zi din viața ei. Acest adevăr nu trebuie însă să îi facă pe ceilalți participanți importanți să rămână în conul de umbră al evenimentului pentru că și ei fac parte din cortegiul care asigură reușita evenimentului.

Ținuta barbatilor prezenți la nuntă, oricare le-ar fi rolul, este de asemenea importantă, pentru ei inșiși dar mai ales pentru că asigură standardele contextului în care evoluează întreaga desfășurare. Pentru mire, dar și pentru ceilalți bărbati, fie că sunt nași, cavaleri de onoare sau simpli invitați, ținuta rămâne și pentru ei o sursă de presiune, de teamă de a nu greși în privința bunului gust vestimentar în ambiția de a face o impresie cât mai bună.

Trebuie să știți înainte de a cumpăra o ținută, că îndeobște costumul de ceremonie cel mai elegant este considerat a fi smochingul. Este un ansamblu compus din cămașă albă, papion, o jachetă, pantofi prețioși din piele , pălărie și mănuși.In Europa acest costum pentru ocazii speciale se numește black tie.La evenimente importante, cum sunt nunțile, bărbații asortează vesta și papionul la rochia femeii care îi însoțește.

Stiliștii sunt de acord în privinta unor rigori clasice pe care trebuie sa le îndeplinească ținuta masculină a mirelui. Clasic înseamnă un costum elegant și fara înflorituri. Impresia generală trebuie să pună în evidență stilul  personal și sobrietatea în același timp. Pentru a vă realiza scopul trebuie să respectați o serie de reguli unanim acceptate.

In primul rând, alegeți un costum exact pe talia voastră. Ținuta servește în primul rând evidențierii liniilor trupului masculin. Chiar dacă bicepșii vostri nu sunt lucrați îndelung la sală, chiar dacă sunteți tentat să alegeți o măsură mai mare sperând că veți căpăta prestanță, e mai bine să renunțați la artificiile copilărești care nu păcălesc pe nimeni și chiar vă aduc dezavantaje. Alegeti un costum care respectă exact proporțiile voastre până in cele mai mici detalii.Odată realizat acest lucru, veți fi răsplătiti cu exclamația de satisfacție Vine ca turnat! Daca veți purta o haina mai largă veti lasa impresia ca înotați în ea. O haină prea strâmtă va face să pară că vă sufocați în ea, și nici nu vă va ajuta să păreți mai slab. In privința pantalonului, dacă este prea lung se va degaja peste pantofi dar, desigur, acesta nu este un motiv pentru a va arata ciorapii, purtând pantaloni prea scurți, chiar dacă bântuie un fel de moda nelalocul ei într-o asemenea ceremonie.

Specialiștii în haute couture precizează că există mai multe criterii care vă permit să verificați dacă vă vine bine costumul pe care l-ați ales. Iată câteva dintre acestea. Umerii perfecti - acesta este un element care structurează întreaga tinută si vizează corespondența dintre croiala umărului și locul în care acesta se află efectiv. Lungimea corespunzatoare a hainei , pentru care trebuie să vă asigurați că extremitatea hainei nu depașește fesele.La modul ideal, aceasta limită trebuie sa fie la nivelul palmelor atunci când mâinile sunt coborate. Croiala vestonului - acesta trebuie să urmeze curbura naturală de-a lungul ambelor flancuri, ca și pe aceea a spatelui, fără să facă pliuri inestetice . O mare atenție pentru cutele care se crează atunci când haina este închisă la toti nasturii! Lunginea pantalonului - fiecare parte trebuie să cadă perfect pe pantofi , astfel incât să nu existe nici măcar un singur pliu pe picior.

Așadar, dacă nu aveți un costum care să respecte aceste criterii, atunci este cazul să investiți într-unul din două piese, cât de elegant vă permiteți. Specialiștii dela Stilbo au pregătit o colecție de costume de ceremonie bazată pe trei stiluri principale :Boem chic, sau câmpenesc , foarte la modă în contact cu natura; Ceremonios, pentru aceia care caută un costum elegant și rafinat, la înălțimea acestei zile memorabile;Citadin, este costumul orășeanului, ușor de reutilizat și perfect accesorizat pentru a face din prezența voastră la nuntă o apariție de top. 

Pentru un look cât mai firesc puteți alege un costum bleu sau gri, eventual cu un model discret in țesătură. Evitați să mergeți la un asemenea eveniment cu un costum pe care îl purtați de regulă la birou, oricat ar fi de familiar și de comod. Eleganța este susținută și de prospețime, liniile curate ale ținutei se depreciază la un costum purtat. Putetț verifica adevărul acestei sugestii examinând cu atenție un costum căruia îi sunteți deja fidel. Stofa este lustruită în locurile cele mai solicitate, la coate și pe fese, termocolantul este denivelat pe revere, buzunarele sunt deformate, iar câteva fire din țesătură ar putea fi ieșite.

O chestiune importantă este aceea a adaptării cravatei la camasă. Dacă nu alegeți o ținută extravagantă, puteți totuși să iesiți din comun renunțând la cămașa albă și alegând una în culori masculine (gri, mov, bleu), eventual cu un model discret.

Cravata rămâne un must have, dar o puteti înlocui cu un papion, cu o lavalieră sau chiar cu o eșarfă dacă mediul vă permite. Atentie, ca si in cazul doamnelor care aleg sa poarte rochii albe la o nunta. Nu faceti concurenta mirelui prin tinuta voastra, respectati bunele maniere si, in general, adaptati-va la caracterul evenimentului si la posibilitatile celorlalti invitati. Daca evenimentul este mai relaxat, puteti lasa la garderoba acest accesoriu clasic si va puteti alatura celorlalți . Cu certitudine, există eleganță și fără cravată.

Pantofii sunt, in general, de culoare neagra.Intr-un mediu mai putin conservator se pot purta si alte culori, pe langa sobrul maro : bleu, gri, căpșună, in funcție, desigur, de restul ținutei.

O exigență clasică este asortarea culorilor cămășii, cravatei și a costumului de nuntă. Ca linie generală, este bine sa aveți grijă la asocieri. Intr-o tinuta mai indrazneață,se pot asocia motive florale cu motive cu dungi, curbe cu carouri, dar nu dungi cu dungi puncte cu puncte etc. Regula are și exceptii. De exemplu, ținand seama de dozaje, puteți asocia motive similare dacă sunt la scară diferită.Puteți asorta o cravata cu dungi late la o camașă cu dungi extrem de înguste.

In principiu, fiind un eveniment excepțional, nunta poate fi sansa de a vă pune în valoare fantezia în asortarea culorilor. Puteți rămâne fidel combinației sobre - costum negru/camașă albă/ cravată neagră, dar să vă jucati cu diverse texturi și motive. Altfel, aveți un câmp nelimitat de alegeri îngăduite de stilisti.Ce ziceți de un costum antracit , camașă bleu ciel , cravată cu picouri fine ? Sau de un costum Prince de Galles brun, camașă bleu și cravata inflorată? Sau, cu curaj masculin, costum bleu-gris, camașă cu dungi fine, cravată de tricot bleu marine?

Alte sfaturi de la stilisti : alegeti un hair stilist priceput și faceți cel puțin o probă. Hidratați-vă pielea cu o cremă de zi, aceste truc vă va da un aspect fresh.

In sfarsit, dacă sunteți invitat alegeți un look modern. Evitati costumele din trei piese cu ac de cravata , butoni de manșetă și alte accesorii care conferă o anume rigiditate,  și optati pentru o eleganță subtilă si discretă. Este indicat să știti cum va fi îmbrăcat mirele, pentru a vă fixa unele limite necesare , evitând să îl puneți în dezavantaj.

sursa foto: stilbo.fr

 

Alegeți pentru nuntă un costum ieșit din cotidian. Tinuta este importantă pentru că vă oferă încredere în voi și o apariție pregnantă. In acest video sunt explicate toate etapele pe care trebuie să le parcurgeți dacă vă lansați în căutarea costumației ideale. Nu sunteți singuri, ci în compania simpaticului Francobolli care s-a documentat pentrun voi intr-o discutie cu echipa de la cunoscuta firmă pariziană de costume de comandă Lanieri. Veți primi 4 sfaturi importante, dintre care e bine să țineți seama că alegerea unui sacou presupune o mare atenție acordată croielii: pe lângă trup, dacă sunteți suplu, și mai evazată, dacă sunteți atletic.

 

sursa video: youtube.com