Sursa foto : Avangardebrides.ro

Voalul este un accesoriu care conferă mister și care definește în final  ținuta miresei. Forma, dar și  lungimea și eleganța accesoriilor, fie dantele, broderii, bordaje, care sunt de o diversitate infinită,  permit o alegere potrivită fiecărui stil  personal, dar și rochiei de mireasă.

 Voalul Drop

 

Sursa foto: The Mantilla Company

Cele mai cunoscute purtătoare ale voalului stil Drop ( picătură) sunt Grace Kelly și Kate Middleton, care l-au purtat simplu, cu tiara, fără a fi prins cu pieptene voluminos în creștet. Tulul a fost cusut ingenios, ramanând plat pe pieptene, cazând în linii lejere și așezându-se frumos drapat. Poate fi asortat cu piepteni prețioși, bijuterii, flori și tiare. Este cel mai amplu dintre toate stilurile disponibile, și este la origine creat dintr-un singur strat. In ultima vreme se optează totuși pentru două straturi, unul stil blusher care poate fi ridicat, și altul lăsat pe spate.Stilul de coafura adecvat este un coc pe ceafa sau plete cu bucle rafinat lucrate.

Voalul Cathedral

 

Sursa foto: belairebridal.com

Emană un aer clasic și o distincție regală. De regulă lungimea lui depășește 2,5 metri pornind de la pieptenele care susține coafura și urmărește grațios trena rochiei în timpul mersului.

Mid-Length Veils

 

Sursa foto: davidsbridal.com

Această categorie include voalurile până la cot, până la vârful degetelor și voalurile ceva mai lungi, acesta din urmă acordând avantaje mari siluetelor pe care le îmbracă.

Alegerea sa se conformează unui aspect tradițional și oferă lejeritate pentru mișcările grațioase, favorizând și numeroase stiluri de rochii de mireasă.

Voaluri Birdcage

Sursa foto: taniamaras.com

Așa cum le spune și numele, forma lor evocă o colivie de păsărele. El acoperă fața doar parțial, find fixat pe o bandă sau pe un pieptene. Uneori este realizat din tul, alteori din plasă, dar din orice material ar fi el conferă acea notă de mister a ținutelor vintage. Este un accesoriu cu mare impact atunci când este purtat cu o salopetă de mireasă sau cu o rochie de mireasă ceva mai îndrăzneață.

Voalul Mantilla

 

Sursa foto: bridechic.blogsot.com

Este voalul cu croială circulară, cunoscut și ca voalul spaniol. De regulă are o bordură mai pregnantă din dantelă care îl înconjoară și îi asigură un farmec aparte. El este ușor drapat în creștet fiind fixat cu un pieptene. Este cunoscut și apreciat fiindcă încadrează fața și aduce un privilegiu suplimentar pentru frumusețe.

Voalul Blusher

Sursa foto: lanovia.ro

Cel mai adesea, dar nu întotdeauna, este un voal dublu, care permite prin partea sa scurtă dezvăluirea chipului miresei în timpul ceremoniei, completat cu un voal de lungime opțională purtat pe spate. Stilul a fost folosit și de Meghan Markle și a făcut ocolul lumii în secvența în care îi este decoperită fața la Catedrala.

Se aseamănă mult cu Voalul Mantilla, rămânând doar să optați pentru consolidarea acestei alegeri în varianta mai mult Voal picătură sau mai mult Blusher. Un blusher este porțiunea de voal care acoperă fața.Un voal picătură este un stil de blusher diferențiat de modul în care pieptenele este atașat de voal. Pieptenele atașat este cusut plat , astfel încât să nu înalte volumul parurii. Acesta va rămâne în aceeași formă atunci când voalul va fi dat peste cap. Un model strălucit pentru acest stil este voalul puertat de Kate Middleton. Este drept că recurgând la un voal Blusher veți putea adopta mai multe stiluri.Acesta poate fi purtat conform tradiției, pe față. El poate fi purtat și direcționat spre spate în drum spre altar, oferind un aspect frumos , dublu stratificat.